Joachim taber i omspil | Golf.dk
Joachim B. Hansen gik glip af øjeblikkelig forfremmelse til europatouren, men det giver ham mulighed for at slå alletiders indtjeningsrekord på challengetouren. Den har Ricardo Gouveia med 251.592 euro.

Foto: Getty Images

Joachim taber i omspil

05/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med birdies på hul 16 og 17 spillede Joachim B. Hansen sig fem under par på Katrineholms Golfklubb, 14 under par samlet og alene i spidsen for Swedish Challenge.

Han ramte 18. green i regulation og et toputt ville have givet sæsonens tredje sejr, en sejr som ville give øjeblikkelig forfremmelse til europatouren. Tyrkiet og Himmerland endte i triumf, men udgangen på det svenske stop på challengetouren fik en mindre lykkelig udgang.

Hansen så spillemakkeren Oliver Wilson redde par fra greenbunkeren, mens han selv puttede tre gange, og så måtte de to i omspil. På første ekstratur på hul 18 missede begge spilere green men fik reddet par. I anden omgang måtte danskeren kapitulere med en bogey, og så blev sejrherren fra Alfred Dunhill Links Championship 2014 også vinder af Swedish Challenge.

Resultatet er Hansens tredje andenplads i 2018, og med den øger han sit i forvejen enorme forspring på Road to Ras Al Khaimah. 22.000 friske euro sender danskerens total for året til 164.651.

Der venter også nye verdensranglistepoint mandag. Denne uge er Hansen nummer 131, den tredjebedste af alle danskere. Når Listen opdateres vil han komme tæt på Lucas Bjerregaard, som er nummer 119.

Det er en bemærkelsesværdig bedrift taget i betragtning, at der kun er 12 point til vinderen på challengetouren. Den 27-årige sjællænder var uden for top-500 ved årsskiftet, men efter seks top-3 placeringer er han ved at nærme sig den absolutte verdenstop.

Martin Ovesen, den anden danske finalist, sluttede med en 69'er for at rykke frem til 43. pladsen i -2.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer