Joachim spiller sig ud af titelopgøret | Golf.dk
Joachim B. Hansen kan endnu nå at få et topresultat med fra Italien, men førstepladsen synes uden for rækkevidde.

Foto: Getty Images

Joachim spiller sig ud af titelopgøret

12/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Med sine 25 år er Matthew Fitzpatrick fire år yngre end Joachim B. Hansen, men når det kommer til at spille med om store titler, har englænderen et vognlæs af positive erfaringer, som Hansen endnu har til gode. 

Det var til at se i lørdagens førerbold ved Italian Open. Fitzpatrick vandt sidste års DP World Tour Championship, og under tredje runde i Rom positionerede han sig til en ny sejr i Rolex Series. 

Der skete ikke det store for Fitzpatrick tidligt på runden, men han hang i, holdt sig inden for rækkevidde, og med fire birdies på de sidste seks huller generobrede han den førsteplads, Kurt Kitayama havde overtaget med en sin runde i 65 slag.

Fitzpatrick kom rundt i 68, og med en total i -13 tager han et forspring på et slag ned til den amerikanske rookie med til finalerunden.

Slutspurten materialiserede sig ikke for Hansen, som startede dagen et slag efter sin spillemakker. Teeslagene var løse og putteren kold, og det rækker ikke i en turnering med 10 spillere fra verdens top-50.

Efter fire pars kom der to bogeys i træk på kortet, og danskeren nåede aldrig tilbage til par. Det blev til et par birdies, men fejlene hobede sig også op, og efter et kort misset putt på 18. hul stod der 74, +3 ud for dagens arbejde.

Det gav et fald i stillingen til -6 og en delt 13. plads.

Det kan endnu nå at blive til dansk sejr på Olgiata Golf Club, men det er Søren Kjeldsen, som har de bedste kort på hånden. Den 44-årige fra Aalborg spillede sig frem til sjettepladsen i -9 med en runde i 66 slag.

Den kan du læse mere om her

Kjeldsen har fire slag til toppen af stillingen inden finalen, og han vil ikke udelukke, at det kan ende med karrierens femte titel på europatouren.

- Så længe, jeg slår nogle gode jernslag, og mit korte spil er godt, så har jeg en halv chance, sagde han til europatouren.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer