Joachim skyder sæsonen i gang | Golf.dk
Joachim B. Hansen er nummer 132 på ugens verdensrangliste.

Foto: Getty Images

Joachim skyder sæsonen i gang

21/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det har længe ligget fast, at Joachim B. Hansen skulle spille europatour i 2019, og han gør sit comeback på den store scene så tidligt som overhovedet muligt. Blot fire dage efter Francesco Molinari blev kåret som vinder af Race to Dubai, indledes den nye sæson. 

Der sker ved Honma Hong Kong Open, og der får den danske vinder af challengetouren æren af at slå det første slag. Det sker klokken 23.50 dansk tid. Hansen er sat i bold med Kalle Samooja, som sluttede på fjerdepladsen på Road too Ras Al Khaimah, og Zander Lombard, som sluttede på  en delt førsteplads på Q-School.

Turneringen på Hong Kong Golf Club bliver Hansens nummer 100 på europatouren. Det bliver fjerde gang, han holder et fuldt sæsonkort til Europas bedste liga. Eneste gang, den 28-årige var i stand til at beholde spilleretten, var i rookiesæsonen 2013. 

2018 gav dog en indikation af, at fremtiden vil tage sig helt anderledes ud - at han er bedre rustet til opgaven end nogensinde tidlgere. Det sagde Hansen selv forud for Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final, og det viser fem klarede cuts ud af fem mulige på europatouren i løbet af året også.

Med i Hong Kong er også Lucas Bjerregaard, som ikke har haft meget tid til at fordøje karrierens uden sammenligning bedste sæson. Mere end to millioner euro, 10 top-10 placeringer inklusiv sejren i Alfred Dunhill Links Championship og en samlet 13. plads på Race to Dubai.

Måske kan det blive til en ny sejr for frederikshavneren. I hvert fald viser andenpladsen fra 2015, at han kan tøjle den smalle bane.

De to danskere kommer op imod et felt tællende Sergio Garcia, Tommy Fleetwood, Patrick Reed, Rafa Cabrera Bello og Matt Fitzpatrick. Og så gør Victor Dubuisson comeback efter et år, hvor han kun stillede til start i en enkelt turnering på grund af en beskadiget trommehinde.

Der er to millioner euro i samlet præmiepulje, og det betyder en førstepræmie i omegnen af 280.000 euro.

Link til stillingen

User Comments:

  • Dollars - ikke euro

    21/11 - 2018 | Henrik Busch Andersen

    Præmiesummen er 2 mill. dollars - var det euro ville 1. præmien vel som vanligt være 333.330 euro. Det ser i øvrigt ud til at der lanceres et nyt og lidt mere - men ikke tilstrækkeligt - udjævnende/retfærdigt pointsystem, hvor turneringerne bliver grupperet og får tildelt en pointsum. Dette øger forholdsmæssigt pointværdien af de mindre turneringer, men igen - ikke nok, nu er forskellen max gange 5, før gange 10. Det kunne være ønskeligt med et system i retning af det amerikanske, hvor forskellen mellem selv en major og en lille turnering er dobbelt up og nix mere. På den måde kunne man ikke være luksusdyr og ligge i godt til blot ved nogle 10-20 placeringer i WGC og majors - ville man med til de sidste store indbringende turneringer må man spille noget mere. Såfremt du kan, forklar venligt det nye pointsystem.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer