Joachim: - Jeg føler jeg mister den sejr | Golf.dk
Joachim B. Hansen har fundet sit niveau igen efter nogle måneders formkrise. Men han ærgrer sig alligevel over, at han ikke vandt Open de France.

Foto: Kasper Witte/Buro Jantzen

Joachim: - Jeg føler jeg mister den sejr

22/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Joachim B. Hansen har haft godt et døgn til at gumle på sin 2. plads ved Open de France, da vi taler med ham.

Godt nok er resultatet hans bedste placering på europatouren nogensinde. Men det kunne have været endnu bedre. Noget, som den 29-årige Hillerød-mand udmærket godt ved.

Jeg fanger ham mandag aften, da han står i lufthavnen i Kastrup og er på vej mod næste turnering i Portugal. Og indleder med at spørge ham, hvordan han har det.

- Jeg har det fint. Men jeg har lidt blandede følelser. Jeg rigtig glad for at være sluttet som nummer to. Men når man fører med en enkelt med to huller igen…. Jeg føler, at jeg mister den sejr.

Hansen lavede en rædselsfuld 9’er lørdag, som han måtte gennemføre en frådende birdiejagt for at neutralisere. Men det er ikke den femdobbelte bogey med to bolde i vandet, han ville gøre om, hvis golfguderne bevilgede ham en mulligan.

- Det er 17. hul. 100 procent, siger han.

Især hans tredje slag på hullet er et, han fortryder.

Joachim B. Hansen lå kort af green i to. Herfra valgte han at putte, men slaget blev for hårdt, og bolden trillede af green. Konsekvensen blev en 6’er, og en åben dør til belgiske Nicolas Colsaerts, der kunne nøjes med at lave par på de sidste to huller for at vinde turneringen.

- Det var aldrig i mine tanker, at den kunne trille den vej over. Jeg tænkte kun på at få den op til hullet og få min par. Så hvis jeg kunne slå den igen, ville jeg bare slå den lidt kortere, funderer han.

Han ved udmærket, at når han kan være halvskuffet over en 2. plads, så er det et tegn på, at han er nået langt.

- I Spanien var jeg også sindssygt glad for at slutte som nummer 4. Der havde jeg jo alligevel ikke en chance for at hente Jon Rahm, siger Joachim B. Hansen.

Det var netop 4. pladsen for to uger siden i Spanien, der fik hele sæsonen til at vende for danskeren. I en periode hen over sommeren missede han seks ud af syv cuts og var faldet uden for de 110 pladser, der giver tourmedlemskab i 2020. 

En helt igennem uacceptabel situation for en spiller, som sidste år endelig fik sit gennembrud med to sejre og en samlet førsteplads på challengetourens rangliste.

- Der kom nogle dumme tanker. Masser af tvivl, nøjes han med at sige om den svære sommer.

Han krediterer sin svingtræner Thomas Kiel Larsson og mentaltræner Arne Nielsson for sin gode form. Hansen har gået ti af sine sidste 12 runder på europatouren i under 70 slag. Det har bragt ham en præmieindtjening på 300.000 euro alene i oktober, og dermed er hans tourkort for 2020 for længst konsolideret.

- Mentalt har jeg arbejdet med at have fokus på mit eget spil. Jeg har haft en tendens til at gå og kigge på andre og prøve at se, hvad der virker for dem. Men jeg skal kun fokusere på mit eget. Og så har jeg arbejdet meget med at have fokus på min vejrtrækning, forklarer han.

Da Joachim B. Hansens spil sidst ramte et lavpunkt i 2017 havde han til tider svært ved overhovedet at tage køllen tilbage. Dengang var løsningen at arbejde med vejrtrækningen, og det samme har altså vist sig at give pote i 2019.

Nu har han som sæsonmål at spille tourfinale i Dubai, hvor de 50 højest rangerende på europatouren kvalificerer sig. Joachim B. Hansen er lige nu nummer 56 på Race to Dubai.

Joachim B. Hansen har sammen med konen Elisabeth en søn ved navn Felix. De to har nu et barn mere på vej, noget som måske også har hjulpet ham på banen.

- Jeg tror, det betyder noget, men det er på det ubevidste plan. Det er jo ikke sådan, at jo flere børn, man får, jo bedre spiller man. Men det er godt, at man også har noget andet at tænke på.

Hansen nyder den ro, som en svulmet pengepung og et sikret tourkort giver. Men han varsler ingen ekstravagante køb.

- Jeg ved, at jeg skal have en ny grill til næste år, og jeg skal have et vinkøleskab, griner han.

Danmark mangler stadig en sejr på europatouren i år. Kommer den ikke snart, så vil 2019 være den første sæson siden 2004, hvor Danmark ikke henter en sejr på europatouren.

Men nu har Joachim B. Hansen og Nicolai Højgaard begge leveret 2. pladser i år, ligesom Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen har gjort det på LPGA. Så måske nærmer en stor dansk sejr på højeste niveau sig alligevel.

Joachim B. Hansen befinder sig allerede i Vilamoura, hvor han er en af seks danskere, der stiller til start ved Portugal Masters.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer