Joachim hænger på - Lucas nummer sjok | Golf.dk
Zander Lombard knytter næven efter endnu et holet putt ved Nedbank Golf Challenge.

Foto: Getty Images

Joachim hænger på - Lucas nummer sjok

15/11 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Set med danske briller er denne uges turnering på europatouren et næsten alt for tydeligt billede på de forskellige formkurver, som de to rød/hvide deltagere oplever for tiden.

Mens Joachim B. Hansen har slået teltpælene op i top-10 ved Nedbank Golf Challenge, så hænger Lucas Bjerregaard helt nede i bunden af feltet, hvor han lige nu har hele fem slag op til den næstdårligst placerede.

Lucas Bjerregaard har ikke haft ægte form, siden et flot forår, hvor han blev nummer 4 i en World Golf Championship og nummer 16 ved PGA Championship. Han har misset ti cuts i sine sidste 16 turneringer, og havde der været et cut i denne uge, så var han også faldet for det.

Frederikshavneren havde for anden dag i træk en 8’er på kortet, og hans runde i 75 slag placerer ham på 12 over par for turneringen.

Joachim B. Hansen var på sin vis også under vanlig standard, idet hans score på 70 slag er højere end de fem foregående, hvor han alle gange har været i 60’erne.

Den stille fyr fra Hillerød har klaret fem cuts i træk, de tre af gangene er han sluttet i top-10. Lige nu er han i -5 for turneringen og dermed på en delt 6. plads med Jason Scrivener og Aaron Rai.

Der skal dog laves masser af birdies, før Joachim B. Hansen kan tænke på en eventuel debutsejr på europatouren. Han har nemlig seks slag op til den førende spiller, der ligesom i går er en hjemmebanespiller.

Det er dog en ny sydafrikaner, der har taget teten efter Louis Oosthuizen, som med sit silkebløde sving satte en 63’er sammen på Gary Player Country Club torsdag.

I dag var det Zander Lombard, som leverede seks birdies og en eagle på vej mod en runde i 65 slag og en turneringsscore på -11.

Lombard sender formentlig en varm og taknemmelig tanke mod Spanien. For præcis et år siden var han blandt dem, der måtte svede tran på touren Q-School. Han vandt faktisk tourskolen, og nu et år senere kan han hente sin første sejr på European Tour.

- Det er en af de bedste dage, jeg har haft på en golfbane. Jeg var lidt nervøs på de første huller, men derefter var alt positivt. Vi kæmpede for birdie på hvert eneste hul uden at kigge på leaderboard, sagde Zander Lombard efter sin runde.

Blandt særligt entusiastiske danske golffans er Lombard måske stadig mest kendt for, at han har lavet hole-in-one på Himmerland Hill under Made in Denmark.

På søndag kan han måske sole sig i noget meget større.

Der er dog en bid vej endnu for den 24-årige. Han har kun to slag ned til Louis Oosthuizen, og rovdyr som Tommy Fleetwood og Marcus Kinhult kredser også om byttet på den sydafrikanske savanne, hvor der er 7,5 millioner dollars i præmiesum.

 

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer