Joachim fortsætter birdiefesten | Golf.dk
Joachim B. Hansen har spillet sig til en fin chance for at blande sig i toppen i Sydafrika

Foto: Getty Images

Joachim fortsætter birdiefesten

07/12 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der er hårde odds for at klare cuttet i Joburg Open. Hvad feltet måske nok mangler i kvalitet opvejes af kvantitet. Hele 240 spillere er til start på Firethorn Course og Bushwillow Course, men kun top-65 får adgang til weekenden.

Derfor skal der lave scores til for at være med fremme, og efter første runde rækker -1 ikke engang til at komme med i pengene. Sådan en runde gik Anders Hansen, og derfor er vinderen fra 2009 i fare for at misse et cut for første gang siden Italian Open.

Jeff Winther gjorde det et slag bedre, og scoren i -2 placerer ham på en mangedelt 60. plads.

Det var ikke nær nok til at måle sig med Joachim B. Hansen. Den 27-årige formåede ikke at spille sig tilbage på europatouren i sæson 2017, men han får fuld valuta for sine ture til de tyndt besatte turneringer her i starten af den nye sæson. Søndag sluttede han på 15. pladsen i Australien, og i Johannesburg er han igen velspillende.

Otte gange kunne han notere en birdie, ligesom han gjorde det sændag, og en total i -6 rækker ved dagens afslutning til en delt ottendeplads. Derfra er der kun to slag op til den førende sydafrikaner Keenan Davidse.

Mauritius er for de fleste et tropeparadis, men for Davidse blev sidste uges turnering en ganske ubehagelig oplevelse. Ramt af influenza tabte han sig, og på grund af den voldsomme varme endte han med at tilbringe fire dage på hospitalet. 

Det var ikke nok til at bremse den 28-årige, som blot få dage senere producerede ni birdies på Bushwillow Course.

- Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til denne uge. Jeg er her bare for at have det sjovt, så jeg er meget taknemmelig over at være godt spillende. Det er altid rart at føre en stor turnering, specielt Joburg Open, sagde Davidse til europatouren.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer