Joachim et slag fra toppen | Golf.dk
Joachim B. Hansen har chancen for et topresultat i Kina.

Foto: Getty Images

Joachim et slag fra toppen

12/04 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Joachim B. Hansen har spillet noget af sit livs bedse golf det seneste halve år. I sin sidste turnering på challengetouren i 2017 blev han nummer syv, og da europatouren tog hul på den nye sæson, hentede han en 15. plads i Australien og en sjetteplads i Sydafrika. Derfra gik turen til Nordic League Winter Series i Spanien, hvor han vandt en turnering og også præsterede en tredjeplads og en fjerdeplads.

Derfor var det noget skuffende, at Barclays Kenya Open, den første og største turnering på årets challengetour, endte med et misset cut. 

Var det resultat en afvigelse, man kunne tilskrive golfspillets utilregnelige natur, eller signalerede det starten på et formdyk? Efter to en halv uges venten fik vi måske svaret. 

Torsdag tog challengetouren hul på Belt & Road Colorful Yunnan Open på Kunming Yulongwan Golf Club. Martin Ovesen vurderede inden turneringsstarten, at banen har de sværeste greenområder, han nogensinde har spillet på, men de puklede udfordringer til trods var 27-årige Hansen flyvende på første runde.

Den tidligere europatourspiller lavede den første af tre birdies i træk på hul to. Efter at have givet et par slag tilbage til banen tidligt på bagni, lavede han en eagle på det 512 meter lange hul 13. Samlet blev det til en runde fire under par, og med den er han på en delt femteplads.

Der er kun et slag til toppen, hvor man finder engelske Matt Ford, spanske Borja Virto, amerikanske Charlie Saxon og canadieren Sunil Jung.

Fem danskere har taget turen til Kina, hvor der er 350.000 dollars på højkant, men kollegaerne havde ikke samme faste greb om banen torsdag.

Mark Haastrup vil nok alligevel være ganske tilfreds med sin 37. plads i par, for starten forløb slet ikke efter planen. Efter ni huller var han tre over par. Derpå fulgte dagens første birdie, blot for at løbe ind i en doublebogey. Fra +4 reddede Haastrup dagen med en serie på fire birdies i træk.

Ovesen er nummer 52 i +1. Han lavede fem birdies og seks bogeys under sin åbningsrunde.

For Jeppe Huldahl blev det også en dag med store udsving. Tidligt på runden var han tre over par, men det rettede han ved at spille et stræk på tre huller i -4. På dagens sidste ni huller fulgte der en doublebogey, flere birdies og bogeys, og han endte med at skrive under på +2 og en delt 59. plads.

Morten Ørum Madsen hjalp ikke sin sag med en triplebogey på det 548 meter lange hul fem. Han er fire over par på 79. pladsen.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer