|
Joachim B. Hansen sluttede i top-10 for tredje turnering i træk på challengetouren.

Foto: Getty Images

Joachim et skridt nærmere europatouren

06/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det var en brændt chance, da en formstærk Joachim B. Hansen missede cuttet i årets første og største turnering på challengetouren. Mens andre fordelte 500.000 euro mellem sig og meldte sig ind i kampen om de 15 europatourkort, stod den 27-årige dansker stadig noteret for nul euro på Race to Ras Al Khaimah.

Tre turneringer senere er der vendt op og ned på tingene, og Hansen stormløber i retning mod den europæiske elite. Først blev han nummer to i Kina, derefter kom den forløsende første sejr på challengetouren i Tyrkiet, og nu kan han tage fra Challenge de España med en delt niendeplads i bagagen.

Hansen åbnede ugen på Izki Golf med to runder i par, men i løbet af weekenden arbejdede han sig op gennem stillingen. 68 slag lørdag blev fulgt op med en 70'er søndag, og det gav et spring på syv placeringer fra 16. pladsen.

Der var lagt op til et endnu større resultat efter birdies på hul syv og otte bragte Hansen til -3 for runden, men en doublebogey på hul 11 satte en stopper for fremgangen. Det blev til en runde i -2, og for det tjener han cirka 4.000 euro, som bliver lagt til de 57.543, han spillede sig til i løbet af april. 

Sidste år krævede det 93.168 euro at få det 15. kort til europatouren, så Hansen er sandsynligvis allerede to tredjedele af vejen mod at nå sin målsætning.

Niendepladsen i -6 var ni slag fra flere end vinderen Oscar Lengden brugte. Svenskeren sprintede til en fire slags sejr med dagens bedste runde i 67 slag. Det er anden sæson i træk, Lengden vinder på challengetouren.

Efter at have gjort comeback til professionel golf var det ikke til at vide, hvad man kunne forvente af Jeppe Huldahl. Indtil videre har den 35-årige tidligere vinder på både europatouren og challengetouren ikke været spektakulær, men der er masser af positive ting at bygge videre på. 

For tredje turnering i træk klarede han cuttet, og efter en 18. plads og en 38. plads blev han denne uge nummer 23. Finalerunden spillede han i -1 for samlet at slutte fire under par. Når han for alvor kommer tilbage i rytmen efter to sæsoner uden konkurrencegolf, kan der være store ting i vente.

Mark Haastrup var et slag over par søndag og faldt ned til 38. pladsen i -2.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer