Joachim B. Hansens succeshistorie kan inspirere danskerne i Tyrkiet | Golf.dk
Fredag spilllede Mark Haastrup karrierens bedste runde.

Foto: Getty Images

Joachim B. Hansens succeshistorie kan inspirere danskerne i Tyrkiet

25/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Denne uge spiller Joachim B. Hansen med om 2,5 millioner euro i Trophée Hassan II. Han er nummer 73 på Race to Dubai, nummer 155 på verdensranglisten, og han er bedre rustet end nogensinde til at gøre sig gældende mod verdens bedste spillere.

Han er i Marokko på grund af succesen på challengetouren. Hansen dimitterede som nummer ét ved sæsonens afslutning, og en af årsagerne dertil var Turkish Airlines Challlenge for præcis et år siden.

Hansen kom til Gloria Golf Club med en dugfrisk andenplads fra Kina, og i Tyrkiet gjorde han det en tand bedre og sluttede øverst på skamlen. Derfra gik han fra succes til succes, og den historie kan de danske kollegaer trække på i årets udgave af Turkish Airlines Challenge.

Turneringen er flyttet til Samsun Golf Club, hvor der blev gået enormt lavt under første runde. Bedste mand var italieneren Francesco Laporta. 

Den 28-årige brød en rekord på challengetouren, da han blev den første nogensinde til at lave fire eagles på en enkelt runde. Det førte til en score i -10 og et forspring på to slag ned til Darius Van Driel fra Holland.

- Jeg chippede i hul to gange og lavede en toer, da jeg holede fra omkring 15 yards. Den sidste var på 14. hul, hvor jeg slog et 4-jern op til tre meter og holede puttet, sagde Laporta til challengetouren.

Hele 11 danskere er til start, og en fjerdedel gennem turneringen ligner Mark Haastrup det bedste bud på en dansk vinder for andet år i træk. En runde med seks birdies og en bogey placerer ham på en delt 14. plads i -5.

Derefter følger Martin Leth Simonsen på 40. pladsen i-3. Simonsen sluttede på tredjepladsen i Jordan Mixed Open, og selvom den turnering ikke tæller på Road to Ras Al Khaimah, så vil erfaringen kunne bruges i jagten på et nyt topresultat denne uge.

Marcus Helligkilde og 18-årige Nicolai Højgaard fra Team Made in Denmark er de næste i rækken på 57. pladsen i -2. Benjamin Poke og Niklas Nørgaard Møller var også under par. -1 svarer til en delt 75. plads.

Du kan se de øvrige danskeres scores her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer