Joachim B. Hansen vinder challengetouren 2018 | Golf.dk
Joachim B. Hansen fik et beskedent resultat på Al Hamra Golf Club, men han vandt den samlede Road to Ras Al Khaimah.

Foto: Getty Images

Joachim B. Hansen vinder challengetouren 2018

03/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Efter en sæson hvor stort set alt lykkedes for Joachim B. Hansen blev den sidste og afgørende runde en, hvor intet fungerede.

Scenen var sat i Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final, da Hansen gik på banen klokken 10.28 lokal tid i bold med sin direkte konkurrent til den samlede sejr på challengetouren 2018.

Victor Perez startede finalerunden på Al Hamra Golf Club tre slag fra førstepladsen og havde brug for en sejr, for at kunne fravriste Hansen den samlede sejr for året. Hansen var et slag efter sin udfordrer, og for danskeren ville en tredjeplads være nok til at garantere pladsen i historiebøgerne som vinder af Road to Ras Al Khaimah 2018.

Den podieplacering blev hurtigt reduceret til ren teori. Mens den høje, formstærke franskmand buldrede videre efter sejren i Foshan Open for to uger siden, så havde Hansen en sjældent skidt arbejdsdag, og han blev reduceret til tilskuer i Perez' kamp for sejren, ude af stand til at påvirke udfaldet selv.

Allerede på første hul, et simpelt par fire, hvor jern fra tee og wedge mod green bør give en god chance for birdie, slog Hansen sin bold langt i venstre, helt ud i ørkensandet. Det var en foruroligende skævert – et utænkeligt slag under turneringens første tre dage.

Det var mere end blot "første tee nerver". Det var en sygdom i svinget, udviklet over natten, og symptomerne viste sig igen og igen. Venstre side af banen blev brugt flittigt, og fra roughen bliver Al hamra Golf Club svær at have med at gøre. 

Første hul kostede en bogey. På sjette hul var bogey et godt resultat efter et drop fra de sejlivede ørkenplanter. Hul otte kostede dagens tredje tabte slag, da en wedge fløj over green og efterlod et vind-eller-forsvind flopslag til en kort pind.

Da Hansen fik dagens første birdie på 14., var det for at bringe sig tilbage til +4 for dagen. I mellemtiden havde Perez indledt sit angreb på den førende spanier, Adri Arnaus. Med fire huller igen var han -4 for dagen og to slag fra toppen af stillingen.

Det blev tæt, det blev nervepirrende. Det blev spænding til det sidste. Perez lavede bogey på hul 16 og birdie på 17. Dermed var han 15 under par samlet, to slag efter Arnaus på førstepladsen. Med teestedet fremme på det faretruende hul 18 var der både mulighed for eagle og risiko for doublebogey, så intet var afgjort. Arnaus nåede at lave bogey på 17. inden Perez fik birdie på 18. Dermed var de helt lige i -16.

Hansen kunne kun se til sammen med resten af tilskuerne, da Arnaus ramte fairway og slog bolden op til otte meter for eagle. To putts og sejren var hans, to putts og Road to Ras Al Khaimah tilhørte Joachim B. Hansen. Det første putt blev blæst halvanden meter forbi hullet, men heldigvis for spanieren - for Hansen også - fandt birdieputtet koppen for sejren i -17.

Med 192.320 euro vandt Hansen Road to Ras Al Khaimah. Han brugte 75 slag lørdag og sluttede på 13. pladsen i -7. Det betyder alt sammen så uendelig lidt. For sin utrolige sæson modtager han en bonus på 30.000 euro og det første europatourkort af samtlige oprykkere til 2019.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer