Joachim B. Hansen nummer 15 efter første runde | Golf.dk
Joachim B. Hansen var godt spillende i Tyrkiet.

Foto: Getty Images

Joachim B. Hansen nummer 15 efter første runde

28/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

En 76. plads på Race to Dubai fortæller kun en del af historien om Joachim B. Hansens sæsonstart på europatouren. I syv forsøg har han klaret seks cuts, og det eneste, vinderen af challengetouren mangler, er en uge hvor spillet klikker over alle fire dage.

Han har en ny chance denne uge, hvor der samlet spilles om 1,75 millioner dollars i Oman Open. Det beløb er marginalt større end hvad Dustin Johnson søndag fik for sejren i Mexico. Det kan ses på feltets styrke, hvor den forsvarende mester, Joost Luiten, er bedste spiller ifølge verdensranglisten med sin 66. plads.

Som nummer 154 på samme liste er Hansen bedst af de tre danske deltagere, og sådan ligger landet også efter første runde på den imponerende Al Mouj Golf.

Efter tre uger med turneringsfri åbnede Hansen arbejdsugen med tre birdies, en bogey og en 70'er. Han er på en delt 15. plads i -2. Derfra er der fire slag op til den førende amerikaner Kurt Kitayama.

Kitayama vandt på Mauritius i december, men siden årsskiftet er han ikke sluttet bedre end nummer 67, og de tre seneste forsøg er resulteret i ligeså mange missede cuts. Torsdag vendte storspillet tilbage, og med et udlæg i -6 fører han med et enkelt slag ned til Scott Jamieson og Yusaka Miyazato.

Thomas Bjørn og Jeff Winther var begge over par på første runde. De er begge på den forkerte side af cutgrænsen.

Det betyder ikke, de har udspillet deres rolle i turneringen. Begge brugte 73 slag og er på 76. pladsen i +1. Det er kun ét slag på den forkerte side af grænsen for deltagelse i weekenden og kun fem slag fra en fjerdeplads. 

Fredag går Winther og Bjørn sent på banen, hvor vinden i reglen tager til. Til gengæld har Hansen en tidlig starttid med mulighed for at rykke endnu nærmere toppen.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer