Joachim alene videre til weekenden | Golf.dk
Indtil videre har Joachim B. Hansen klaret seks ud af syv cuts i sin tilbagevenden til europatouren.

Foto: Getty Images

Joachim alene videre til weekenden

01/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

De fire spillere fra verdens top-10 til start i Saudi International lagde beskedent ud på første runde, men fredag berettigede Dustin Johnsons spil til den tredjeplads, han indtager på ugens verdensrangliste.

Torsdag havde Johnson store problemer med at læse greens, blandt andet på grund af, at bolden ruller væsentligt langsommere end især PGA Tour-spillerne er vant til. Fredag havde den 34-årige amerikaner fået styr på linjerne, og det kom især til udtryk på fjerde hul, Johnsons 13. for dagen, hvor han rullede en eagle i fra cirka 10 meter.

Han lavede også syv birdies, og samlet gav det en 61'er, -9, på Royal Greens Golf & Country Club. 

- Det var rigtig godt. Det er altid sjovt, når man spiller godt. Jeg gjorde mange af de samme ting som i går, men greens rullede en smule bedre i dag. Jeg stolede på linjerne og sænkede nogle putts i dag. Det var en rigtig god runde. Jeg spillede rigtig solidt hele dagen og gav mig selv masser af muligheder, sagde Johnson til europatouren.

 For de første 36 huller er han 11 under par, og det er tre slag bedre end nogen anden i feltet. De nærmeste forfølgere er Haotong Li (65) og Zander Lombard (67).

Brysen DeChambeau er på 12. pladsen i -4, og Brooks Koepka klarede sig med til weekenden på en delt 47. plads i -1, men verdens nummer ét blev noget overraskende sorteret fra halvvejs gennem turneringen. Justin Rose vandt sidste uge i San Diego, men det imponerende spil var forsvundet, da han nåede til Den Arabiske Halvø.

Fredag gik englænderen to over par. Det blev også hans total, hvilket var to slag for mange til at kvalificere sig til finalerunderne. 

Ligesom Rose må en stor del af de danske deltagere pakke kufferten tidligere end planlagt. Thorbjørn Olesen (72) og Jeff Winther (73) sluttede side om side med Rose på 78. pladsen. Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen var begge på den forkerte side af top-100.

Til gengæld har Joachim B. Hansen gode chancer for at gøre et godt indhug i den 3,5 millioner dollars store præmiepulje.

Selvom han blot spillede banen i par på andendagen, tabte han kun to placeringer. Hansen går ind til weekenden på 18. pladsen i -3. 

Ikke alene får den 28-årige mulighed for at hente vigtige penge til Race to Dubai, hvor han denne uge er nummer 73, han får også chancen for at forbedre sin verdensranglisteplacering. Hansen er nummer 149, og der går lang tid, før han igen kommer til at spille med i en turnering med hele 48 point til vinderen.

Fra den delte 18. plads er der kun to slag op til top-10 og fem slag til den delte andenplads. Selvom fire af de fem danskere missede cuttet, kan de rød-hvide farver stadig komme til at spille en prominent rolle i turneringen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer