Joachim alene i front | Golf.dk
Joachim B. Hansen er halvvejs mod karrierens største resultat i Italian Open.

Foto: Getty Images

Joachim alene i front

11/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der var forventet meget af Joachim B. Hansen, da han vendte tilbage til europatouren efter en samlet sejr på challengetouren 2018, men sæsonen var uden de store resultater, indtil han søndag fik en fjerdeplads i Spanien og derved garanterede fornyelse af spilleretten.

Evnerne er der ingen tvivl om, og det ser ud til, at Hansen har gemt det bedste til en stor slutspurt. I Italian Open åbnede han torsdag med en runde i 67 slag, og tidligt fredag gjorde han det endnu bedre.

Banens 440 meter lange hul fem spiller indtil videre over par i gennemsnit. Hansen klarede den krævende opgave i to slag. En eagle var højdepunktet på dagens runde, men der var masser af andre gode øjeblikke. 

Det blev også til seks birdies, og trods enkelte fejl blev det til en runde i 66 slag, -5. Med en samlet score i -9 fører danskeren klokken 14.00 med to slag ned til Rory Sabbatini, Shubhankar Sharma og verdens nummer fem, Justin Rose.

- Det var solidt igen. Jeg spillede virkelig godt i dag. Jeg fik en dårlig start på første hul, så nogle pars, og pludselig holede jeg mit andetslag på femte hul, hvilket var rart. Og så fortsatte det bare derfra.

- Jeg er vild med banen. Den minder lidt om sidste uge bare lidt længere. Det er afgørende at ramme fairways og greens, for roughen er hård, og det er noget meget svært græs at chippe fra.

- Sidste uge betød en masse. Jeg sikrede mit kort, og nu kan jeg sætte nye mål og prøve at komme ind i finaleturneringerne, sagde Hansen til europatouren.

Italian Open er en del af Rolex Series, hvilket betyder syv millioner dollars i samlet præmie. Skulle Hansen gå hen at vinde sin første turnering på europatouren denne uge på Olgiata Golf Club i Rom, vil han rykke helt ind i top-20 på Race to Dubai.

Bedste spiller på banen er Tapio Pulkkanen, som netop har spillet sig tilbage på den delte andenplads i -7. Han har spillet seks huller. Kurt Kutayama er -6 samlet efter fem huller.

Søren Kjeldsen er også på banen og i skrivende stund i top-20. Jeff Winther og Thomas Bjørnn kommer til at misse cuttet.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer