Jin Young Ko vinder major for anden gang i år | Golf.dk
Jin Young Ko havde overskud til at lave en "selfie" med kammeraet få sekunder efter at hun kunne løfte sit andet major-trofæ i hendes karriere.

Foto: Getty Images

Jin Young Ko vinder major for anden gang i år

28/07 - 2019 | Jakob Schmidt

Først vandt hun ANA inspiration, årets første major, i april. Nu gjorde Jin Young Ko det igen, og så endda i regnvejr. Faktisk så meget regnvejr at sidste runde blev udskudt med to timer, så greenkeeperne kunne klargøre banen efter nattens tunge regnskyld.

Den smukke bane i Évian, som ligger ved foden af de franske alper, var ikke synderligt påvirket af de mange mængder regn, så scenen var sat til en god afslutning på majoren.

Efter tredje runde var det sydkoreanerne der dominerede toppen af leaderboarded, og førerbolden bestod også af tre af slagsen; Hyo Joo Kim, Sung Hyun Park og Jin Young Ko.

Skiftevis lagde Hyo Joo Kim og Jin Young Ko også i front, indtil en forfærdelig triplebogey på hul 14 ødelagde Kims runde. Derfra kunne Ko køre sejren hjem med cruise control, eftersom runner-up Jennifer Kupcho havde afsluttet sin runde i 66 slag og samlet -13.

Jin Young Ko vandt majoren med en samlet score i -15, og udover pengepræmien kan hun også se frem til at genvinde sin plads som nummer ét i verden. En plads som Sung Hyun Park havde taget fra hende i sidste måned.

- Jeg ved det virkelig ikke, sagde Jin Young Ko da hun blev spurgt hvordan hun ville håndtere opmærksomhed ved igen at være nummer ét. Jeg vil bare fortsætte med at spille som jeg har gjort det i denne uge. Fokusere på mig selv og finde motivation ude på banen, fortsatte Ko.

Fokuseret var det sydkoreanske orakel i hvert fald, eftersom hun kun missede én green og én fairway under søndagens finalerunde.  

Med sejren bliver den 24-årige sydkoreaner den første dobbelte majorvinder i én sæson siden Inbee Park i 2015. I næste uge har hun ydermere chancen for at tangere selvsamme Inbee Parks rekord fra 2013, som lyder på tre majorsejre i én sæson, når AIG Women's British Open løber af stablen.

Nicole Broch Larsen og Nanna Madsen klarede begge cuttet i majoren, men endte langt fra toppen. Nicole startede dagen i +4 på en 60. plads og sluttede to pladser dårligere med en runde i 74 slag.

Nanna, der havde en forfærdelig tredje runde i 81 slag, endte også majoren som den sidste i weekendens felt, på trods af en vild eagle-eagle afslutning på hul 17 og 18.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer