Jeppe Huldahl vender tilbage til tourgolf | Golf.dk
Jeppe Huldahls karriere toppede, da han vandt Celtic Manor Wales Open i 2009. Nu vil han tilbage på den store scene.

Foto: Getty Images

Jeppe Huldahl vender tilbage til tourgolf

09/01 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

En af dansk golfs store profiler vender tilbage i ringen. Jeppe Huldahl har besluttet at spille fuldt program på Challenge Tour i 2018. Målet er et comeback på europatouren, hvor han vand Wales Open i 2009.

- Der har åbnet sig en mulighed for, at jeg kunne spille igen. Det har vist sig, at jeg ikke var helt færdig med det endnu, siger Jeppe Huldahl til Golf.dk.

Den mulighed, han refererer til, er den Challenge Tour-kategori, han opnåede ved at klare cuttet på europatourens q-school i november. Da han stillede op på tourskolen var det ellers bare for at give det chancen - uden at Huldahl havde yderligere tanker om at spille golf på fuld tid igen.

Samtidig har han fået tilsagn fra en investor, der vil bakke ham økonomisk op i hans comeback.

- Jeg glæder mig helt sindssygt til at komme ud og konkurrere igen, siger han.

Jeppe Huldahl har siden 2016 været ansat ved C More, som transmitterer golf fra PGA Tour. Der stopper han med udgangen af januar.

Hans første turneringer bliver Ecco-tourens to vinterturneringer i Spanien. De finder sted i midten af februar.

- Det er mest for at få nogle runder i benene igen. Jeg er jo lidt bagefter de andre, erkender den 35-årige Jeppe Huldahl.

Challengetouren har ikke offentliggjort sit program for 2018 endnu. Men det plejer at begynde i marts, og her er det, at Jeppe Huldahl satser på at spille 20-22 turneringer.

- Jeg går 100 procent ind på det med det mål at komme på europatouren igen, siger han.

Hans klarede cut ved tourskolen i november giver ham et kategori 22-kort til europatouren. Det vil formentlig give ham adgang til nogle ganske få turneringer på europatouren, som han også vil spille.

- Jeg kunne faktisk have spillet i Australien og Sydafrika (i december 2017, red.), men på det tidspunkt var det slet ikke besluttet, at jeg skulle vende tilbage, siger Jeppe Huldahl.

Beslutningen om et fuldtonet comeback blev truffet efter lange samtaler med konen. Jeppe Huldahl stoppede ellers karrieren i 2015 efter at have kæmpet med svigtende resultater og dalende motivation.

- Men der var jo også nogle gode forklaringer på, at jeg havde det sådan. Min datter var syg i flere år, siger Jeppe Huldahl, men henvisning til en immunsygdom, som Huldahl selv har fortalt om i Dansk Golf.

Nu er lysten tilbage igen, og Jeppe Huldahl skal igen være væk hjemmefra mange uger om året.

- Men når jeg så er hjemme, kan jeg jo være hjemme på en anden måde, end jeg ellers er, siger han med henvisning til, at han ikke er forpligtet til andet end sin træning.

Selv syntes han, det var en mærkelig fornemmelse, da han pludselig som almindelig lønmodtager skulle til at rapportere til en chef hos C More.

- Men jeg har været sindssyg glad for det. Jeg har lært meget om, hvordan tingene fungerer udenfor golf, og det var med blandede følelser, jeg sagde op, pointerer han.

Jeppe Huldahl har spillet i alt 138 turneringer på europatouren og har vundet over syv millioner kroner i præmiepenge alene på europatouren. Han er en af de få danskere, der har vundet på både europa- og challengetouren.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer