Jeppe Huldahl: - Jeg bliver ved så længe der er fremskridt | Golf.dk
Jeppe Huldahl drømmer om igen at blive en del af europatouren, og han har en tro på, det kan ske i år.

Foto: Getty Images

Jeppe Huldahl: - Jeg bliver ved så længe der er fremskridt

12/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Til Juni er det 10 år siden, Jeppe Huldahl vandt Celtic Manor Wales Open på europatouren. Meget er sket siden, og han nåede endda at sige farvel til professionel golf. Men han er tilbage i jagten på toppen, og 36 år gammel er sulten efter succes stadig enorm.

Med en forstuvet tommelfinger indledte Huldahl tirsdag sæsonen i ECCO Tourens Mediter Real Estate Masters – PGA Catalunya. Han kom rundt et slag under par, og virkede ikke specielt skuffet efter at have sat to slag til på de sidste tre huller.

- Det var den første turneringsrunde i lang tid, så det var helt ok. Jeg rammer ikke bolden helt som jeg gerne vil i dag. Men jeg er meget god til at få den skubbet rundt til de steder, man kan komme videre fra. Det var ikke smukt, men det fungerede, sagde han til golf.dk.

Efter dagens arbejde har Huldahl syv slag op til førstepladsen. Den indtager islændingen Gudmundur Kristjansson, som kun var ét slag fra at tangere Søren Hansens banerekord. Banen er dog en hel del mindre krævende i disse år, efter roughhøjden er blevet reduceret drastisk.

Huldahl er på 21. pladsen, og blandt  de 20 spillere bedre placeret finder man fire danskere. Peter Launer Bæk er alene på andenpladsen i -5, Amatøren August Thor Høst er på syvendepladsen i -3, mens Frederik Dreier og Mark Haastrup har del i niendepladsen i -2.

For et år siden vendte Huldahl tilbage til professionel golf. Sygdom i familien var medvirkende til, han stoppede i første omgang, men da der igen var ro på hjemmefronten, var han klar til igen at prøve den professionelle golflykke. 

Allerede i marts blev han nummer tre på challengetouren i Schweiz, ugen efter spillede han en fremtrædende rolle på europatouren i Østrig, og tidligt i juli blev det til en femteplads på challengetouren i Tjekkiet. 

- Det var overraskende, det var det. Altså, to år væk, der har jeg aldrig prøvet før – det er der ikke så mange, der prøver. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle spille med om sejre så hurtigt, som jeg rent faktisk gjorde. Men jeg havde bare så meget sult og glæde ved at spille igen, så det ligesom overkom manglen på turneringsrunder.

Selvom Huldahl gik ind til sit comeback uden forventninger til de tidlige resultater, så var der alligevel en snert af skuffelse, da topresultaterne ebbede ud, og han i løbet af årets sidste måneder dumpede ned til 57. pladsen på Road to Ras  AL Khaimah.

- Det er klart, da jeg lå langt oppe halvvejs gennem sæsonen, gav det et håb om, at man så rent faktisk kunne komme tilbage til europatouren allerede første år. Men på den anden side, så var det ikke målet. Altså, to år væk, og så regne med, man skal ud og lave top-15 på challengetouren, det er jo ikke specielt realistisk. Så var det ok det her.

Med et sygt barn derhjemme var det ingen fornøjelse at tage rundt i verden og spille golf, men det er et overstået kapitel, og Huldahl nyder igen den professionelle tilværelse i fulde drag. 

- Jeg synes, det har været enormt fedt at komme tilbage. Der har været nogle ting på privaten, som jeg ikke skal bekymre mig om mere, så jeg kan koncentrere mig 100 procent om det her.

- Det er efterhånden ved at være længe siden, men det stod stadig på, da jeg spillede. Det var sgu ikke så nemt. Det var forfærdeligt, og der skulle man måske have stoppet noget før. Men det kan man jo altid sige bagefter. Det gør det hele lidt nemmere, at jeg ikke skal bekymre mig om det længere.

Vinterpausen er blevet brugt til at foretage ændringer i svinget. Det er ikke første gang, Huldahl har haft ambitiøse planer for sit sving, og tidligere er det ikke gået som håbet. Efter karrierens klart største triumf, sejren i Wales i juni 2009, satte han sig for at lægge svinget om. Det løftede ikke Huldahls niveau, og i stedet endte han med at miste sin plads på europatouren, da den to år lange exemption hørte op. Det er ikke noget, han hænger sig i, og ikke noget, der afskrækker ham fra at eksperimentere med svinget på ny.

Ændringerne virkede ikke. Og der kan man sige, om det var rigtigt eller forkert, men vi var 100 procent enige om det dengang, så på den måde er der ikke noget at ærgre sig over. Man kan sige, at jeg var åbenbart god nok til at vinde på europatouren dengang, så måske man skulle have ladet være, men det kan man altid sige bagefter.

- Jeg har brugt vinteren på at lægge svinget om. Det er sjældent, man får seks måneder til at lægge nogle tekniske ting om, så mig og min træner, Magnus, har taget fat i nogle større svingændringer og er egentlig kommet ret langt med det på ret kort tid. Så det har egentlig været ret fedt. Jeg kunne ikke komme gennem fem-seks måneders vinterpause uden at have noget større at arbejde på. Jeg kan ikke bare gå ud og slå bolde hver dag og så sige ”jamen, det ser stadig fint ud”. 

Challengetouren indledes først i april, så der bliver masser af tid til at arbejde videre, når de spanske Winter Series-turneringer er overstået. Der bliver forhåbntlig også tid til at hvile hånden.  Huldahl er mødt op til årets første turneringer på ECCO Touren med en forstuvet tommelfinger, der har fået flere lag sportstape blot for at gøre det muligt at stille til start. Som med de fleste andre ting er det dog heller ikke noget, Huldahl tager så tungt.

- Det er en mindre skade, en forstrækning eller forstuvning i tommeltotten, så jeg har egentlig haft lidt svært ved at slå driver og 3-wood. Og jeg vidste ikke helt, om jeg skulle spille i dag, men det er egentlig gået ok. Jeg trækker mig lidt ud af den, og det er måske en af grundene til, at det ikke er så billedskønt derude. Men det har været ok og gør måske faktisk lidt mindre ondt, end det har gjort de sidste dage.

Selvom Huldahl lader til at tage tingene helt roligt, så er målsætningen ambitiøs. Han vil tilbage på øverste hylde i Europa, og der er ikke sat nogen stopdato for den professionelle golfkarriere version 2.0.

- Målet er at rykke op i år. Men så længe, der er fremskridt, og så længe, jeg kan se, at muligheden er der, bliver jeg ved. Det er jo klart, at jeg er ikke helt ung mere, så jeg kan jo ikke fortsætte 10  år mere, hvis der ikke sker noget. Men det tror jeg nu også nok, at der skal. Når mine fremskridt er så store, så skal det nok gå.

Måske kan Huldahl drage inspiration fra Joachim B. Hansen, som for et år siden vandt Mediter Real Estate Masters og brugte den titel som springbræt til at vinde challengetouren samlet. 

Huldahl går på banen på Tour Course med håb om at forbedre sin 21. plads klokken 10.40.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,570,731
 • Unique Visitor:155,155
 • Registered Users:162,821
 • Unregistered Users:31,197
 • Blocked Users:12,426
 • Published Nodes:15,981
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.237.178.91
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:2,357
  • This week:65,059
  • This month:331,959
  • This year:2,571,220

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk