Jensen kan fjerne den sidste tvivl i Kina | Golf.dk
For første gang nogensinde er Lasse Jensen i top-200 på verdensranglisten.

Foto: Getty Images

Jensen kan fjerne den sidste tvivl i Kina

19/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Det er svært at vide, hvornår man er i mål, når målstregen hele tiden rykker sig, men alt tyder på, at Lasse Jensen har gjort nok for også i 2018 at kunne spille på europatourgolf på fuld tid. I 2017 får kun de 100 bedste kategori 11 (fuldt kort) i modsætning til 110 de seneste mange år. 

Efter ni turneringer, som har udløst en tredjeplads i Dubai og sidste uges fjerdeplads i Marokko, er Jensen nummer 32 på Race to Dubai med 284.513 euro. Under europatourens nuværende struktur, som har varet siden 2013, er det største beløb, en nummer 100 har tjent,  275.872.

Der kan dog ikke udstedes nogen garantier, for selvom der ikke er kommet væsentligt flere penge at spille om på europatouren, så kan de fordeles på mange forskellige måder, og dermed kan grænsen potentielt tage et stort ryk.

Sådan som Jensen har spillet, den måde han har lært at håndtere presset om søndagen, så kommer han med al sandsynlighed til at koncentrere sig mere om top-60 (614.456 euro i 2016) og adgang til sæsonfinalen DP World Tour Championship, men med et klaret cut denne uge i Shenzhen International, vil han med fuldstændig ro i sindet kunne lægge planer for de kommende 18 måneder på europatouren.

Genzon Golf Club nær Hong Kong er endnu en bane, Jensen skal prøve kræfter med for første gang, men har ikke vist sig at være nogen hindring tidligere. Tredjepladsen i Dubai var Jensens første besøg på Emirates Golf Club. 

I feltet finder man også Lucas Bjerregaard, som ligeledes viste gode takter i sidste uge, inden kvaliteten i det lange spil dykkede i weekenden. Thorbjørn Olesen har også fundet vej til Kina, hvor han blev nummer otte for et år siden.

Jensen bliver første dansker på banen klokken 02.00 dansk tid.

Link til leaderboardet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer