Jensen fra Asserbo er flyvende | Golf.dk
Lasse Jensen var tæt på, men endte med endnu et misset cut.

Foto: Getty Images

Jensen fra Asserbo er flyvende

25/08 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Da Lasse Jensen går op ad 17. fairway lyder et tilråb fra publikum.

Tilråbet er til den frivillige, der bærer den lille scoretavle i Jensens trebold. Opfordringen lyder, at han skal holde tavlen hævet højere op.

Det giver god mening. Lasse Jensen er på dette tidspunkt fem under par for turneringen og ligner en mand, der fuldt ud nyder sin golf.

På næste hul venter dagens sværeste drive, og Lasse Jensen slår et slag, der er emmer af selvtillid. Han fader den et godt stykke udover grantræerne og vender sig straks om og går hen til sin bag.

Klapsalverne fortæller ham det, som kroppen allerede godt ved. Den er midt i fairway.

- Da jeg rammer den, ved jeg, den er god. Det er et tought hul, og man skal holde snuden i sporet, siger Lasse Jensen bagefter til Golf.dk.

Endnu bedre er hans andet slag, som ender en meter fra hullet til en sikker birdie.

- Vi føler, vi er mellem et ni-jern og en wedge. Vi har 140 meter tilbage, og min caddie siger “det er en wedge - bare slå den solidt”. Jeg ved, den er perfekt, da jeg rammer den. I det her spil er det ikke så tit, du har den fornemmelse. Det skal man huske at glæde sig over, siger Lasse Jensen.

Den afsluttende birdie bringer ham ned på seks under par. Dermed er han næstbedst af alle spillere, der har spillet anden runde færdig.

Kun Steve Webster har givet ham baghjul, da han er ni under par og dermed tre slag foran Lasse Jensen fra Asserbo.

Dermed kan Lasse Jensen i teorien komme i førerbold lørdag, omend det vil kræve, at betingelserne vedbliver at være svære.

- Det betyder slet ikke noget. Om det er første, anden eller tredje førerbold, jeg kommer ud i, så tager jeg det, der kommer, siger Lasse Jensen.

Vinden er markant i Himmerland i dag, og Lasse Jensen fortæller efter runden, at han slog driver, tre-kølle og seks-jern på hul 11, som er banens længste hul og i dag spiller i modvind.

Af de andre danskere, der var ude fredag morgen er Thorbjørn Olesen lige nu næstbedst. Efter en runde i par holder han sig fire under og tæt på topstriden.

Martin Ovesen, der normalt spiller på Challenge Tour, gik en runde i 73 slag. Men han er i par for turneringen, og det ser i skrivende stund ud til at være nok til at klare cuttet.

Til gengæld må Jeff Winther rejse fra Nordjylland uden den præmiecheck, han har så hårdt brug for for at beholde sit kort. En runde i 76 slag betyder, at han er langt fra cutgrænsen.

Også Nicolai Højgaard, Oliver Suhr, Jacob Pingel Lauridsen og Christian Bæch Christensen er færdige for i år.

Det samme er den forsvarende mester Thomas Pieters. Han slog bolden i vandet på 18. hul og den efterfølgende bogey betyder, at selvom cutgrænsen måtte flytte sig til en over par, så når han ikke med i weekenden.

Golf.dk’s nyhedsbrev udkommer hver dag under Made in Denmark. Tilmeld dig lige her.

Link til stillingen
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer