Jeff Winther: - Jeg er sindssygt glad og pissestolt | Golf.dk
Solen skinner på Jeff Winther og hans nærmeste lige nu. Her et billede fra Madrid, hvor han fik en imponerende 4. plads.

Foto: Getty Images

Jeff Winther: - Jeg er sindssygt glad og pissestolt

19/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Mens de fleste af europatourens spillere knokler løs til Open de France, har Jeff Winther taget en friuge. Bare fordi han kan.

Normalt ville den 31-årige dansker ikke have andet valg end at stille op. Men i 2019 har han for første gang sikret sig næste års tourkort i god tid. Og det nyder han.

- Jeg er sindssygt glad og pissestolt, siger den altid bramfri spiller om sin sæson, hvor han med syv top-20 resultater har konsolideret sig på europatouren.

Derfor er han hjemme denne lørdag og har fjernsynet kørende med badminton. 

Han har brug for golfpauser, og det er også derfor, han har valgt Open de France fra.

- Da jeg blev nummer 4 i Spanien kom jeg ind i Italien. Og jeg syntes ikke, der var nogen grund til at spille fire uger i træk. Jeg kan godt blive lidt selvdestruktiv og golftræt, hvis jeg spiller for meget, siger han i telefonen.

Han er i gang med at vaske tøj, og under samtalen når han også at få en forskrækkelse, fordi hans datter pludselig dukker op forklædt som enhjørning og råber “bøh”.

Hun er blevet storesøster nu. For tre måneder siden fik Jeff og kæresten Amalie en lille dreng ved navn Arthur. Og Jeff Winther mener selv, at tilværelsen som småbørnsfar har hjulpet ham som golfspiller.

- Det hjælper mig. Specielt når de er med ude. Så er de der jo på værelset eller i loungen, og så kan jeg koble af og fjolle med børnene, siger han.

Alternativet er nemlig en alenetilværelse på hotellet eller træningsbanen. Og det er ikke altid det optimale, hvis man har lige har spillet en dårlig runde og har hovedet fuld af slanger.

Jeff Winther er lige nu nummer 81 på Race to Dubai, og uanset hvad, så har han tjent rigeligt med point til sikre sig kortet for 2020. Udover forældrerollen, så nævner han erfaring som den vigtigste grund til sin nyfundne stabilitet.

- Jeg er mere moden og mere afslappet. Det er mit fjerde år på touren, og jeg er på talefod med alle derude. Det er som alle andre arbejdspladser. Hvis man ikke føler sig tilstrækkelig, så går man rundt og ved ikke, hvor man skal sætte den næste fod. Hvem gider at snakke? Hvem kan man invitere med ud og spise?

Nu føler han sig tilstrækkelig og hjemme på touren. Og belønningen er også kommet i klingende mønt. 

Næsten 369.000 euro har han vundet i år - langt mere end i nogen anden sæson.

Men livsstilen er stadig den samme, siger han. Og her kommer det med tøjvasken ind i billedet.

- Jeg stod lige med hovedet i vaskemaskinen, griner han med henvisning til mit første forsøg på at ringe ham op tidligere på dagen, hvor han ikke tog telefonen.

- På hotellerne kan du risikere, at de tager 1500 kroner for at vaske en hel kuffert med tøj. De penge vil jeg da hellere bruge på noget federe. Og langt, langt de fleste gange flyver jeg economy, selvom jeg godt kan se, at det kan give mening at flyve business på de længere strækninger, siger han.

Fjerdepladsen i forrige uge i Mutuactivos Open de España indbragte ham alene næsten 64.000 euro. Men han tager ikke spendérbukserne på af den grund.

- Vi har købt en brugt VW Golf i år. Og vi har lavet løbende opdateringer på huset. Og jeg har købt en kapselkaffemaskine, griner han.

Og så har han været så langsigtet, at han har holdt møder med en pensionsrådgiver, så han så småt begynder at forberede sig på den tid, hvor han ikke længere er på touren.

Men den dag kommer forhåbentlig først om adskillige år. Lige nu er Jeff Winther fast mand på europatouren og nyder det i store drag sammen med sin unge familie.

I denne uge skal lille Arthur prøve at flyve for første gang, når de alle fire tager afsted til Portugal Masters. Derefter rejser de sammen videre til Turkish Airlines Open i Belek, og når europatouren tager til Mauritius i december, tager den sjællandske tourspiller også sin familie med.

- Det er sindssygt fedt, at de kan tage med, og det er sindssygt fedt, at jeg nu har råd til det.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer