Jeff Winther chipper i for eagle og tredjeplads på 72. hul | Golf.dk
Jeff Winther viste storspil på Gran Canaria.

Foto: Getty Images

Jeff Winther chipper i for eagle og tredjeplads på 72. hul

25/04 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Tre danskere i top-10, fire i top-15, alle syv inden for cuttet. En sydafrikaner og en tysker forhindrede en perfekt uge på Gran Canaria, men slutstillingen ved Lopesan Open var alligevel herlig læsning for danskerne, som indtil nu ikke have gjort meget væsen af sig i årets fire første måneder.

21-årige Garrick Higgo gik ind til finalerunden med to slags forspring, og sydafrikaneren viste sig for stærk for forfølgerne. En bogeyfri runde i 63 slag, -7, gav en samlet score i -25, og han vandt med tre slag ned til Maximilian Kieffer, som gik dagens bedste runde i 62 slag.

I september vandt Higgo Open de Portugal, som af navn var en europatour-turnering, men havde et felt med challengetour-styrke. Efter denne uge er der ingen tvivl om, at han fortjener at kalde sig vinder på europatouren. 

- Det er uvirkeligt. Jeg kan ikke sæte ord på det - det føles fantastisk. Det er noget af en lettelse at have gjort det færdig, sagde Higgo umiddelbart efter det vindende putt. 

Men tilbage til danskerne, for der var rigeligt at berette om fra Meloneras Golf. Ugen igennem inviterede banen de velspillende til at score lavt, og Jeff Winther var en af dem, som excellerede. 

Winther producerede flere birdies og eagles end nogen anden i feltet. 31 slag tog den 33-årige sjællænder fra banen, men han gav også 10 slag tilbage i løbet af de fire runder. 

Mandag fortalte Winther over telefonen fra Gran Canaria, at han ikke følte, at spillet var ret godt i år, men at han “var god til at komme igen, når han havde lavet lort i den”. Søndag var ingen undtagelse - i hvert fald hvad comebacket angår. Det blev til to bogeys, den sidste på 15. hul. Derfra lavede han birdie, birdie, inden et pitch fra 20 meter for eagle gik i hul på 18.  

Dermed kom Winther rundt i 64 slag for en samlet score i -21. Det rakte til en tredjeplads, et slag efter Kieffer. Det var Winthers syvende top-10 placering i karrieren på europatouren.

I marts førte Winther halvvejs gennem Qatar Masters, inden han faldt tilbage til en 14. plads. Denne uge var den tidligere greenkeeper igen helt med fremme i toppen, og selvom Winther gennem sin golfopvækst aldrig var det mest åbenlyse talent, ligner det efterhånden kun et spørgsmål om tid, før han vinder på europatouren.

Tredjepladsen giver et kæmpe spring på Race to Dubai fra nummer 78 til nummer 36. Til verdensranglisten modtager han karrierens næststørste pointhøst, og det vil naturligvis give et stort spring frem fra ugens 285. plads. 

Thorbjørn Olesen var ikke registreret på Race to Dubai før ugens turnering, for Covid, en håndledsskade og faderskab udsatte hans sæsonstart  helt frem til De Kanariske Øer. Men efter små fem måneders pause var den femdobbelte vinder på europatouren tilbage nær sit bedste. 

Han gik ind til finalerunden på en delt syvendeplads, og med en bogeyfri 66’er vandt han to placeringer og sluttede 18 under par samlet. En delt femteplads er Olesens bedste slutplacering siden Nordea Masters i august 2018.

Joachim B. Hansen, den seneste danske vinder på europatouren, lå også på syvendepladsen tre runder inde i Gran Canaria Lopesan Open, og der sluttede han også efter 15 pars og tre birdies søndag. Hansen var nede som nummer 125 på Race to Dubai, da han landede på ferieøen, men med resultatet og en score i -17 rykker han fem til 83. pladsen. 

På grund af sin sejr i Joburg Open er Hansens placering på Race to Dubai uden betydning for hans spilleret til den kommende sæson, men for Nicolai Højgaard er ranglisten altafgørende. Med sidste uges syvendeplads kom han med til Gran Canaria, og der leverede han en delt 15. plads. En 68’er på finalerunden gav en total i -15.

Det bringer Højgaard frem til nummer 121 på Race to Dubai, og pludselig begynder det at se plausibelt ud, at han kan spille sig til en fast plads på europatouren gennem invitationer og sin kategori, som ellers primært giver adgang til turneringer på challengetouren. 

Højgaard er med i de kommende to turneringer på Tenerife og - højst sandsynligt - også Made in Himmerland. Kan han smede, mens jernet er varmt, er der mulighed for at stige endnu højere i rækkerne i løbet af de kommende fem uger.

En 29. plads var Benjamin Pokes bedste placering i over et år. Vinderen af den seneste Q-School fulgte tre 66’ere op med en afsluttende runde i 69 slag. Samlet var han 13 slag under par.

Set med danske øjne har der sjældent været så meget og så mange at glæde sig over, og derfor er det nemt at acceptere, Søren Kjeldsen havde en skidt finalerunde. Med en 75’er faldt han ned på en delt sidsteplads med blandt andre Lucas Bjerregaard (72) i -6.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk