Jeff, Lasse og Joachim blæser videre til weekenden | Golf.dk
Jeff Winther lavede kun to bogeys på den blæsende anden runde i Rabat.

Foto: Getty Images

Jeff, Lasse og Joachim blæser videre til weekenden

27/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tre mand videre. Allerede inden starten på anden runde blev Søren Kjeldsen tabt til en rygskade, der har plaget ham på det seneste, men de tre danskere med sen starttid fredag klarede sig med til weekenden i Trophée Hassan II.

Det viste sig, at Jeff Winther, Lasse Jensen og Joachim B. Hansen havde fået dårlige kort på hånden og var endt i den uheldige halvdel af feltet. Fredag eftermiddag ruskede det i træerne og i bolden, og det var nogle vindblæste mænd, der en efter en forlod slagmarken.

Sidst, men bestemt ikke mindst - efter fem timer og 40 minutters kamp mod Royal Golf Dar Es Salam – kunne Jeff Winther kort før solnedgang skrive under på en runde i 72 slag, -1. Det var en af 21 runder under par på dagen, men langt størstedelen af dem blev produceret under formiddagens mildere betingelser.

- Det var fandme ikke nemt, for nogle af hullerne spillede rigtig korte og nogle af dem spillede RIGTIG lange. Jeg har været god til at shape bolden ud af skoven. Jeg har to rigtig gode i dag. Redder nærmest halvanden slag, to slag måske, sagde Winther.

Selvom ikke alle dele af spillet fungerede, så rykkede 31-årige Winther 35 placeringer frem i stillingen. Samlet er han i par, og det svarer til en delt 22. plads inden weekenden.

- De korte jern er fine nok. Det lange kniber altså lidt mere, det må jeg nok erkende.

- Jeg er fint tilfreds. Jeg er rigtig, rigtig godt tilfreds. I modsætning til i går har jeg fået et par putts i hul i dag, sagde han og vendte snuden mod hotellet.

Med 2,5 millioner euro og en masse point til Race to Dubai på højkant har Winther i løbet af de næst 36 huller en glimrende chance for at forbedre sin 110. plads for sæsonen.

Ved dagens start var Joachim B. Hansens score i to over par på den forkerte side af cutgrænsen. Da solen gik ned var spillerne i +4 kvalificeret til weekendens to runder på Red Course.

Vinderen af challengetouren lavede fire bogeys og to birdies i løbet af de første seks huller, men derfra kom der mere kontrol over tingene. Det blev til en 74'er, og i +3 er Hansen nummer 48.

Siden starten på sæsonen i november har Hansen været i – hold godt fast – Hong Kong, Mauritius, Sydafrika, Abu Dhabi, Dubai, Saudi Arabien, Oman, Qatar, Indien og nu Marokkko. Ud af 11 turneringer har han klaret ni cuts, og når turen næste uge går til Kina, vil han sikkert også spille alle fire runder der. Imponerende stabilitet af den 28-årige fra Hillerød.

Brutalt. Survivor mode. Tilfældigt: Det var nogle af de ord, Lasse Jensen brugte til at beskrive forholdene. Scoren var ved at stikke af for ham, da fire slag gik tabt i løbet af tre huller. På et tidspunkt, hvor +3 lignede kravet for at komme inden for cuttet, var Jensen fem over par og ved at løbe tør for tid til at rette op på tingene.

Men han manglede det nyanlagte hul 17, og der, på det korte par fire, slog han til. Et drive, et chip på 15 meter. Eagle. 

- Nogle gange så skal det hele gå op i en højere enhed, hvor alting passer sammen, hvis der skal være noget retfærdighed i et spil. Og så kom den på det rigtige tidspunkt.

- Jeg prøvede bare at gå og holde sammen på det og være tålmodig og være tålmodig, og så kom chancen på 17. Jeg sagde faktisk til min caddie, den her skal chippes i. Det var fedt, og det var et godt tidspunkt, sagde han.

I samlet +3 deler Jensen 48. pladsen med Hansen.

- Det betyder meget. Det er en mental sejr at klare den, når man er på den svære side af lodtrækningen. 

- Jeg synes, jeg spiller fint, og så kan det være, jeg kommer ud og kan bruge noget af det her gode spil i weekenden og spille mig frem i det her felt, sagde Jensen.

Turneringen bliver ført i -5 af amerikanerne David Lipsky og Sean Crocker.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,570,089
 • Unique Visitor:155,131
 • Registered Users:162,821
 • Unregistered Users:31,196
 • Blocked Users:12,426
 • Published Nodes:15,981
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.237.178.91
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,715
  • This week:64,417
  • This month:331,317
  • This year:2,570,578

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk