Jason Day og Brendon Todd i spidsen for PGA Championship | Golf.dk
Jason Day må slippe taget om sin driver. Det lykkedes ham ellers meget godt at holde fast i sit spil torsdag på TPC Harding Park.

Foto: Getty Images

Jason Day og Brendon Todd i spidsen for PGA Championship

07/08 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Der er guf for nostalgikere i toppen af leaderboard ved den første major efter coronapausen.

Stjernenavne som Zach Johnson og Martin Kaymer har i årevis syntes at være på en nedadgående kurve. De er med helt fremme i San Francisco, hvor PGA Championship bliver afviklet.

Og så er der Jason Day. Han var ude på banen blandt de tidligt startende, og hans kirurgiske og bogeyfri 65’er (-5) førte ham op som nummer et på leaderboard allerede ved lokal frokosttid.

Der lå han også ved aftensmadstid, og han ligger der stadig, når han spiser morgenmad fredag. Først til allersidst på dagen, klokken 04.15 dansk tid, fik han selskab på førstepladsen.

Brendon Todd, der trods to sejre på PGA Tour i denne sæson stadig er relativt upåagtet, lukkede iskoldt sin runde med to birdies på de sidste fire huller, og har lagt sig arm i arm med Day.

Jason Day er blot 32 år gammel, men skadesproblemer og angiveligt også svingende motivation har betydet et dyk på ranglisterne, siden han tronede som verdensetter i midten af 2010’erne. Jason Day har ikke vundet siden maj 2018.

Australieren er selv tidligere vinder af PGA Championship, som han vandt på Whistling Straits i 2015. Torsdag spillede han sammen med Martin Kaymer, som selv er tidligere verdensetter og PGA Championship-vinder på Whistling Straits (2010). Kaymer er siden faldet til nummer 128 i verden og har ikke vundet noget siden US Open i 2014. Men de to inspirerede tilsyneladende hinanden, og Martin Kaymer er 4 under par og har del i en tredjeplads, som lige nu bliver skåret op i ni små bidder.

Faktisk er spillere fra den første del af dagen overrepræsenteret øverst i tabellen. Navne som Brooks Koepka, Xander Schauffele og Justin Rose ligger sammen med blandt andre Kaymer og Zach Johnson på lur et slag efter Jason Day og Brendon Todd.

Det var nu ikke fordi, eftermiddagsspillerne ikke forsøgte.

Bryson DeChambeau var i -4 i en periode, men han spredte sin monsterdrives lidt for ukontrolleret over anlægget, og det kostede ham nogle bogeys mod slutningen af runden, og han har nu et mindre hul op til Jason Day. 

DeChambeau er i -2 efter en 68’er, og der er stadig lidt vej for årets mest omtalte golfspiller, før han kan forbedre sit niveau i majors, hvor han aldrig er sluttet bedre end nummer 15.

Bryson DeChambeau fik under sin runde tilladelse til at udskifte sin driver. Den knækkede nemlig lige over køllehovedet, da han støttede sig på den for at bukke sig efter sin tee på 7. hul.

Også Paul Casey bød sig til. Paul Casey missede birdieputts, der kunne have bragt ham i -5, men en ærgerlig dobbelt bogey på sidste hul førte ham helt tilbage til en delt 20. plads. 

Brendon Todd opbyggede til gengæld momentum mod slutningen af runden, selvom han var startet på hul 10, og derfor havde nogle af banens allersværeste huller til sidst i sin runde.

Brendon Todd, rangerer ikke engang blandt de 200 længstslående på PGA Tour, men det gør knap så meget, når man slår lige og putter godt. Han ramte torsdag 12 greens i regulation, lavede syv birdies og deler altså førstepladsen med Jason Day.

Verdens nummer ni, Adam Scott, spillede torsdag sin første turneringsrunde siden marts. Han præsterede en absolut respektabel runde i 68 (-2). Den placerer ham på en delt 20. plads, side om side med blandt andre Tiger Woods og Bryson DeChambeau.

Til gengæld ligger de fem øverste spillere på verdensranglisten alle midt i feltet og skal præstere fredag for at klare cuttet. Det drejer sig om Justin Thomas (+1), Dustin Johnson (-1), Rory McIlroy (par), Webb Simpson (+1) og Jon Rahm (par).

Jordan Spieth (+3), Sergio Garcia (+4) og Rickie Fowler (+3) er alle et stykke fra cutgrænsen, som lige nu ligger i par.

 

Se stillingen her

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,544,616
 • Unique Visitor:191,430
 • Registered Users:170,167
 • Unregistered Users:31,608
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,571
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.210.184.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,814
  • This week:97,153
  • This month:445,125
  • This year:3,545,404

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk