Italiensk Ryder Cup-bane under heftig bearbejdning | Golf.dk
Marco Simone byder på fine udsigter over Rom og Peterskirken.

Foto: PR

Italiensk Ryder Cup-bane under heftig bearbejdning

09/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Marco Simone Golf & Country Club ved Rom er det mest overraskende banevalg til en Ryder Cup i nyere tid.

De fleste golffans ved intet om den bane, hvor Ryder Cup skal spilles i 2022.

Dem, der har oplevet den, fortæller enstemmigt, at den på ingen måde er klar til en Ryder Cup.

Det har de senere år ført til spekulationer om, hvorvidt 2022-udgaven ville blive flyttet til en anden bane i Italien eller sågar Spanien eller Storbritannien.

De spekulationer synes nu manet til jorden. De europæiske arrangører har nu annonceret datoerne for Ryder Cup (30. september - 2. oktober 2022), ligesom man har frigivet en grafik, der viser en flyover af tre af banens huller, sådan som de kommer til at se ud.

Du kan se et link til grafikken i bunden af denne artikel.

Ved første øjekast kommer Marco Simone til at minde en del om Le Golf National, hvor Ryder Cup blev spillet i 2018. Der vil være vand, som sikrer risk-reward golf, og der vil være forhøjninger omkring hullerne, som gør det lettere at være tilskuer.

Se vores bud på, hvilke europæiske spillere, der kommer med til Ryder Cup næste år.

Jeg havde selv anledning til at spille Marco Simone i april 2018 med en gruppe golfjournalister.

På det tidspunkt voksede ukrudtet frit i indkørslen til klubben, på driving range og mange andre steder. Klubhuset trængte virkelig til en gang maling, sand i bunkers var stenhårdt og mange huller var alt for korte til pro’erne uden nogen åbenlyse muligheder for at forlænge dem. Vores runde blev afbrudt af voldsom regn og greens blev oversvømmet i et omfang, der afslørede, at dræningen heller ikke var på Ryder Cup-niveau.

Den hollandske kollega i min trebold forsøgte at anlægge en positiv attitude, mens den svenske deltager var sikker på, at man kun ventede på et legitimt påskud for at flytte Ryder Cup til en anden bane.

En måned senere mødte jeg den tredobbelte italienske Ryder Cup-spiller Costantino Rocca, der var i Danmark for at spille Shipco Masters på Simon’s Golf Club. Jeg spurgte ham, hvad han tænkte. 

Rocca kunne ikke lade være med at grine.

- De er ikke kommet igang med at bygge banen op. Det er en skam. Det er ikke nogen dårlig bane, men jeg forstår det ikke. Det gør mig sur, at man får Ryder Cup og gør en hel masse, men ikke gør noget ved banen som for eksempel at flytte nogle greens eller forlænge teesteder, sagde Rocca

Marco Simone blev bygget af den italienske parfumedronning Laura Biagiotti i 80’erne og i 1994 var den vært for Italian Open. 

I 2015 fik banen Ryder Cup-værtskabet for 2022. Men i 2017 døde Laura Biagiotti, og økonomien bag en modernisering af Marco Simone har siden været mildt sagt usikker.

Nu er der imidlertid kommet skub i den omfattende renovering af banen. Europatouren offentliggør ikke, hvordan den økonomiske aftale bag renoveringen er skruet sammen.

Denne grafik viser, hvordan tre af hullerne på Marco Simone vil se ud under Ryder Cup 2022.


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer