Irske Lowry løfter byrden efter McIlroys nedtur | Golf.dk
De sidste spillere er på vej på banen til første runde af The Open. De jagter Shane Lowry, som er alene i front i -4.

Foto: Getty Images

Irske Lowry løfter byrden efter McIlroys nedtur

18/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Nordirland måtte vente 68 år på at blive vært for The Open Championship for anden gang. Da det endelig skete, havde det nordlige hjørne af den irske ø - et land med mindre end to millioner indbyggere - sin største spiller gennem tiderne klar til at tage kampen om The Claret Jug op. 

Rory McIlroy havde endda gode minder om værtsbanen fra sin juniortid, men da han tog hul på det længe ventede mesterskab på Royal Portrush, blev der hurtigt lagt en dæmper på glæden. McIlroy fik rodet sig ud i slemme problemer på første hul og gik derfra med en firedobbelt bogey. Han nåede til fem over par efter tre huller, inden der kom en form for kontrol over spillet.

Derfra begyndte den 30-årige fra Holywood at arbejde sig tilbage i turneringen, og i løbet af de følgende 12 huller var han uden bogeys og fik skrabet et par birdies til sig. Var der lys? Var der grund til at nære et spinkelt håb? Måske, men i så fald blev det slukket igen med en doublebogey på 16. hul.

Der var endnu en ulykke i vente 18. hul, og efter at have båret vægten af en hel nations forventninger på sine skuldre skrev den firedobbelte majorvinder under på 79 slag. Klokken 16.30 er kun tre spillere dårligere placeret end verdens nummer tre.

- Støtten derude var fantastisk. Jeg prøvede at vise, at jeg virkelig sætter pris på det. Men det var en svær dag. En hård start og en hård afslutning, og lægger man det sammen, får man en ret rædselsfuld score, sagde McIlroy til Sky Sports. 

Mens McIlroys chancer allerede er udspilllet, så det længe ud til, lokale Graeme McDowell ville blande sig i topstriden. Mindre end to uger før sin 40 års fødselsdag var McDowell tre under par og et slag fra førstepladsen efter 14 huller. Han lavede dog to bogeys, inden han løb ind i en triplebogey på 18. hul - præcis ligesom sin mere berømte landsmand.

Dermed blev det til en 73'er, og det betyder, at Darren Clarke er bedste nordirer i par.

I det irske golfforbund er der ingen opdeling mellem Nordirland og Republikken Irland. Derfor vil de rekordmange tilskuere – der er udsolgt påå Royal Portrush, og når ugen er omme, vil kun St Andrews have huset flere tilskuere til en Open – alligevel kunne glæde sig over at have en af deres egne helt i toppen af stillingen. 

Shane Lowry voksede op mindre end 300 kilometer syd for Portrush i County Offaly, og den 32-årige irer fortsatte den senere tids gode form torsdag. Han lavede fem birdies og en enkelt bogey i løbet af sine første 18 huller af den 148. udgave af The Open, og hans runde i 67 slag giver indtil videre en udelt førsteplads.

- Jeg er meget glad for min arbejdsdag. Jeg var en smule ængstelig og nervøs i morges. Jeg gav mig selv en masse chancer og holede ingenting, men så reddede jeg til gengæld et par gode pars sent på runden.

- Der er et hjemmepublikum med store forventninger, og tribunerne omkring hver eneste tee er pakket med heppende tilskuere. Der er ikke noget sted i verden, jeg hellere ville være. Men der er meget arbejde at gøre frem mod søndag.  

- Jeg føler mig ret selvsikker. Men uanset hvad min score i dag ville have været, så ved jeg, at jeg bliver nødt til at gå ud og gøre det igen i morgen, udtalte Lowry til BBC efter runden.

Seks spillere er et enkelt slag efter den førende spiller. Sergio Garcia, Alex Norén, Webb Simpson, Kiradech Aphibarnrat, Robert Macintyre og sidste søndags vinder på PGA Touren, Dylan Frittelli, deler andenpladsen i -3.

Begge de to danske deltager er på banen til eftermiddag. Thorbjørn Olesen er -1 efter 10 huller. Lucas Bjerregaard har spillet tre huller og er i par.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,503,761
 • Unique Visitor:189,901
 • Registered Users:169,796
 • Unregistered Users:31,574
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,519
 • Unpublished Nodes:326
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.238.98.214
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,844
  • This week:99,729
  • This month:441,174
  • This year:3,504,535

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk