Internationalt topmøde i Italien | Golf.dk
Sidste uge stod den på hue og jakke, men det er noget mildere temperaturer denne uge i Italien, hvor Tommy Fleetwood kan komme et stort skridt nærmere den samlede sejr på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Internationalt topmøde i Italien

11/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Italien var måske ikke det mest oplagte bud på et Ryder Cup værtskab, men da der blev lokket med en stor pose penge, slog europatouren til. Siden årtusindeskiftet har Italian Open 14 gange kun udløst 24 verdensranglistepoint til vinderen, et minimum for europatouren uanset feltets styrke, men det har ændret sig dramatisk.

Med i det italienske tilbud var at hæve summen for nationens åbne mesterskab til tre millioner euro i 2016 og syv millioner dollars i en årrække fra 2017. Sidste år fik Francesco Molinari 36 point for sejren, og søndag vil vinderen på Golf Club Milano modtage 42 point.

Spillere som Jon Rahm, Sergio Garcia, Alex Noren, Tommy Fleetwood og Tyrell Hatton har lagt vejen forbi den femte turnering i Rolex Series, og det samme gælder danskerne Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Lasse Jensen, Anders Hansen og Lucas Bjerregaard.

Med fem turneringer tilbage af sæsonen har Fleetwood et forspring på lige over en million euro ned til Garcia og Rahm på anden- og tredjepladsen på Race to Dubai, men da der er 990.399 euro til vinderen denne uge, kan der sagtens nå at blive spænding om den samlede sejr.

De tre er sat i bold sammen til de indledende runder og går på banen torsdag klokken 13.15. 

- Man har sine drømme og ting at arbejde hen imod, og Race to Dubai er bestemt på den liste. Jeg ved ikke, hvor mange chancer jeg kommer til at få for at vinde Race to Dubai, og det her bliver nok en af de bedste chancer, så forhåbentlig kan jeg gøre det, sagde Fleetwood, som aldrig er sluttet et år bedre end nummer 19, til europatouren.

Den 26-årige englænder blev far for mindre end to uger siden, men trods den store omvæltning på hjemmefronten ser han ud til at være i fin form til at holde de spanske udfordrere stangen. I sidste uge satte han ny banerekord på Carnoustie i 63 slag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer