Ingen er bedre end Kjeldsen | Golf.dk
Søren Kjeldsen er kvalificeret til The Masters for fjerde gang via sidste års syvendeplads.

Foto: Getty Images

Ingen er bedre end Kjeldsen

06/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Kort tid efter par 3 turneringen blev aflyst onsdag åbnede himlen sig, og inden natten var omme, faldt der 35 millimeter vand. På Twitter oplyser The Masters, at Augusta National heldigvis ikke har taget skade. Det betyder dog ikke, at banen ikke har ændret karakter, og med udsigt til meget bløde fairways bliver de lange drenge – i kategorien Rory McIlroy, Jason Day og Dustin Johnson, hvis han altså stiller op – favoriseret.

Den gruppe hører Søren Kjeldsen så absolut ikke til. I PGA Tourens Driving Distance for indeværende sæson er den 41-årige nummer 208 ud af 213 spillere med 273,5 yards i snit. 

Til gengæld har Kjeldsen også en anden og meget mere positiv statistik at støtte sig til på vej til sin teetid 14.44 sammen med Jim Furyk og Kevin Chappell. Af alle spillere med mindst 10 runder i benene på Augusta National er den danske Verdensmester manden med procentvis flest ramte Greens in Regulation.

Kjeldsen har ramt 70,6 procent af de berømte, puklede greens i sine tre tidligere udgaver af The Masters. De har indtil videre givet et misset cut, en 30. plads og sidste års syvendeplads. 

Resultaterne trender i den rigtige retning, og medregner man Kjeldsens gode form fra WGC – Match Play og hans sædvanligvis glimrende putter (efter en svær start på sæsonen i alle dele af spillet er han nu freme på 34. pladsen i Strokes Gained Putting og vinder næsten et halvt slag på feltet pr. runde), ser en dansk grøn jakke ikke længere urealistisk ud. 

Man kommer ikke til at se live tv-billeder af Kjeldsen torsdag, for transmissionen starter først klokken 21.00,  en time efter han har underskrevet sit scorekort. 

Du kan følge stillingen her. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer