Ilttilførsel til DeChambeaus drømme om en grøn jakke | Golf.dk
Bryson DeChambeau har en ny, mere tilgivende driver i bag'en til ugens Masters Tournament.

Foto: Getty Images

Ilttilførsel til DeChambeaus drømme om en grøn jakke

07/04 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Målet for Bryson DeChambeau er at gøre golf mere simpelt. Hvorfor ikke have alle jern samme længde, så der kun er behov for at svinge på ét plan? Hvis green er helt derovre, hvorfor så ikke slå så tæt på den som muligt med et tordendrive? Når et pendulsving med putteren er vejen frem, hvorfor så ikke være stiv som en pind over bolden, så et rok med skuldrene er den eneste bevægelse gennem svinget?

Det seneste bevis på, at DeChambeau har fået det til at virke, kom med sejren i Arnold Palmer Invitational for en måned siden, hans ottende titel på PGA Touren. 

Der kan ikke være nogen tvivl om, at DeChambeau nyder at fortælle og forklare om sit golfspil, og hvor svingmekanikken stræber mod større simpelhed, er der ikke den samme økonomisering med sproget. Den forsvarende mester i US Open roder han sig ofte ud i nogle lange, komplicerede forklaringer, og tirsdagens pressemøde forud for The Masters var ingen undtagelse.

Efter sin majorsejr kom DeChambeau til november-udgaven som en af de helt store favoritter, men efter en skuffende 34. plads klagede den 27-årige amerikaner over svimmelhed. Han troede, at maveproblemer lå til grund for problemet - ikke så underligt taget i betragtning, at fordøjelsessystemet skulle håndtere talrige proteinshakes hver eneste dag - men i løbet af det seneste halve år er han fortsat med at lede efter en rod til problemet, og nu synes han at have fundet svaret i iltoptaget. 

- Det er meget bedre nu. Der foregik nogle interessante ting. Det tog fire-fem måneder at finde ud af, hvad det var. Vi var gennem CT-scanninger, røntgenbilleder, kardioide målinger. Vi fik foretaget ultralyd på mit hjerte. Vi havde målinger af blodkarene i min hals. Hvad end du kan forestille dig - det fik vi gjort. Sinus, CT-scanninger, tjek for infektioner og alt andet. Og vi kunne ikke finde noget. Der var bogstaveligt talt ingenting. 

- Men så en dag talte jeg med Neuropeak og vendte et par ting med dem om hjernen. Hjernen var selvfølgelig stresset og føltes ikke fantastisk, og de sagde, lad os tjekke dine iltniveauer. Det havde vi aldrig gjort før, og dér var noget. Ligeså snart, jeg ændrede måden at trække vejret på, gik det væk. Der forsvandt simpelthen bare, sagde DeChambeau.

Med The Masters tilbage på den vanlige plads i kalenderen i april, er DeChambeau, verdens nummer fem, igen blandt favoritterne til at iføre sig en stor, grøn jakke, men han har ikke den bedste historik på Augusta National.

En 21. plads som amatør i 2016 er DeChambeaus bedste resultat fra fire forsøg, men til årets udgave har han nyt materiel til at forbedre chancerne for succes. Sammen med sin udstyrssponsor har DeChambeau udviklet en ny driver, som bedre kan håndtere træf nær tåen, når han virkelig slår til.

- Jeg arbejder med Cobra på nogle fremtidige design. Der er selvfølgelig noget i bag’en denne uge, som er en stor hjælp. Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad det er, men i skal bare vide, at det har været i støbeskeen i flere år, og jeg er meget begejstret. Om det kommer til at hjælpe mig til at præstere på et højere niveau, kan jeg ikke garantere, for det er golf, og man ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Men ud fra, hvad jeg har set på driving rangen og over den seneste uges træning, er der nogle enorme fordele, sagde DeChambeau.

Det er ellers ikke fra tee, der er brug for forbedring for at besejre Augusta National Golf Club. Statistikguruen Justin Ray fortæller, at 78 mand har spillet mindst 10 runder, siden DeChambeau debuterede i 2015. Blandt dem rangerer han som nummer seks i Strokes Gained fra tee; nummer 11 i Strokes Gained tee-to-green; men helt nede som nummer 70 i putting.

Det er måske ikke tilfældigt. Augusta har nogle af de mest krævende greens, spillerne ser hele året, og deltagerne får ikke stillet “green books” til rådighed. På ugentlig basis kan man se DeChambeau nærstudere konturerne på greens i sin bog, men det hjælpemidel må han klare sig uden ved The Masters. I stedet må han sætte sin lid til instinkter og sanser - ikke ligefrem videnskabelige metoder. 

DeChambeau skal nu nok finde en løsning på problemet. Måske bliver det ikke i år, men på et tidspunkt vil man se ham kæmpe med om den grønne jakke. Det er ikke alle eksperimenter, som lykkes for den store amerikaner, men hans karriere indtil nu har vist, at han til slut ender med at finde en brugbar - måske endda fordelagtig - løsning på diverse problemer. 

- Jeg vil fortsætte med at forfølge forskellige idéer, og det kommer jeg aldrig til at stoppe med - ikke kun for at vinde golfturneringer men helt sikkert for at vinde denne turnering. Den har været på min radar, siden jeg var barn, og nu, hvor jeg har vundet US Open, er dette mit næste mål. Jeg stopper ikke med at forfølge mere viden om spillet, viden omkring kroppen, viden omkring golfsvinget for at give mig selv den bedste chance for at vinde. Men til syvende og sidst handler det om at eksekvere. Man bliver nødt til at gå ud og slå fantastiske slag, når der er pres på, sagde DeChambeau.

Han indleder turneringen torsdag klokken 19.36 dansk tid sammen med Adam Scott og Max Homa.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,176,730
 • Unique Visitor:178,229
 • Registered Users:166,909
 • Unregistered Users:31,318
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,333
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,599
  • This week:101,666
  • This month:412,616
  • This year:3,177,383

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk