Ikke andet end småpenge til Winther | Golf.dk
Matt Wallace vandt i karrierens kun fjerde start på europatouren.

Foto: Getty Images

Ikke andet end småpenge til Winther

14/05 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Syv år efter Thomas Bjørn sejrede på Penha Longa var Open de Portugal tilbage på europatourens program, men der var langt til en gentagelse af den danske succes. Martin Ovesen og Morten Ørum Madsen missede begge cuttet, og Jeff Winther fik aldrig produceret den mængde birdies, der skulle til for at holde sig med fremme på Morgado Golf & Country Club.

Med bare 500.000 euro i præmiepuljen er Open de Portugal den klart mindste turnering på europatouren (men en af de største på challengetouren, hvor resultatet også tæller). Det krævede en 10. plads at vinde 10.000 euro, og Winther var aldrig i nærheden af at spille med om de placeringer, der kan gøre en nævneværdig forskel på Race to Dubai.

Den 29-årige sjællænder startede dagen på 35. pladsen, men et par bogeys på forni sendte ham bagud i tabellen. Winther fik hentet de to tabte slag tilbage, inden en rædselsfuld afslutning i bogey-bogey-double. Derfor løb scoren op i 77 slag, og med dem faldt danskeren ned til en delt 68. plads i -1. Det giver ikke engang penge nok til at dække rejseudgifterne, men ser man med mere positive øjne, er det værd at glæde sig over, at han kun har misset et cut ud af seks forsøg i 2017.

Winther sluttede 20 slag efter vinderen Matt Wallace. Englænderen er ny mand på challengetouren denne sæson efter at have vundet seks gange på Alps Tour i 2016. Det blev dog et kort stop blandt Europas næstbedste, for med sejren rykker han nu op til en fast plads på europatouren.

Alt tyder på, han er klar til at spille med de bedste, for på Algarvekysten førte han fra start til slut. Wallace gik ind til finalen med et forspring på tre slag og sådan sluttede det også efter en bogeyfri runde i 69 slag, der bragte den samlede score til -21.

- Det er verdens bedste følelse. Det har altid været en drøm at vinde på europatouren, sagde Wallace til selvsamme tour efter sejren.

Der nåede at blive en smule spænding om udfaldet, da amerikanske Julian Suri kom til -19 efter ni birdies på de første 15 huller. Han måtte dog nøjes med andenpladsen efter en bogey på hul 17.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer