I Lübker smøgede man ærmerne op - nu er fremtidstroen tilbage | Golf.dk
Lübker Golf Resort råder over en af Danmarks bedste golfbaner.

Foto: PR

I Lübker smøgede man ærmerne op - nu er fremtidstroen tilbage

21/01 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er ikke mere end et par år siden, at en af Danmarks bedste golfbaner så ud til at have fremtiden bag sig.

Økonomien hang ikke sammen omkring golfanlægget på Lübker Golf Resort, selvom klubben havde flere end 1.000 medlemmer og adgang til 27 af de bedste golfhuller i Danmark.

I dag har klubben lidt mere end 500 medlemmer. Men de frafaldne er fleksmedlemmer, og klubben har faktisk flere fuldtidsmedlemmer end før. Formand for Lübker Golf Klub, Thomas Kylling, er betydeligt gladere, end han har været. 

- Vi har et overskud på lidt over 100.000 kroner for 2019. Det er ikke milliarder, men det er dog et overskud, siger han.

Og uanset om man betragter 100.000 som peanuts eller som en formue, så er der i det østjyske en fælles tro på, at Robert Trent Jones Junior-anlægget vil være en del af det danske golflandskab fremover.

- Om vi har fremtidstro? Ja, ellers ville det jo også være svært at rekruttere og finde frivillige. Vi knokler, og det gør man jo kun, hvis man tror på fremtiden, fastslår Thomas Kylling.

Den nye økonomiske struktur omkring Lübker hviler på en aftale, hvor to tredjedele af resortets boligejere bakker op om klubben via støtteforeningen Lübker Friends.

Klubben overtog i begyndelsen af 2019 driften af anlægget, og man er begunstiget af, at man indtil videre betaler en stærkt reduceret baneleje.

Samtidig har man fokuseret meget på medlemsrekruttering.

Anlægget åbnede i 2008 med 24 greenkeepere. Det plejeniveau har man ikke længere, men faktisk blev budgettet til banepleje øget i 2019, og det bliver øget yderligere i 2020.

- Vi synes altså stadig, at vi har en fantastisk fin bane, siger Thomas Kylling.

Han fremhæver, at banen har fine greens, fairways og teesteder, men rough og bunkers bliver ikke nusset helt som i gamle dage.

Lübker Golf Resort har da også så sent som i 2019 høstet international anerkendelse for banens kvalitet.

Klubben har også valgt at reducere prisen for et fuldtidsmedlemskab fra 8600 kroner førhen til 6500 på nuværende tidspunkt. Samtidig kan nye spillere deltage gratis i begynderforløb uden at forpligte sig, hvis de alligevel ikke bliver bidt af sporten.

- Det har vi haft god succes med. Mit håb er, at vi inden for tre år er 700-800 medlemmer. Det er nok et realistisk niveau. Vi skal ikke stjæle fra andre klubber, vi skal skabe nye golfspillere, siger Thomas Kylling.

Thomas Kylling understreger, at på Lübker er en stor del af indtægterne altid kommet fra greenfees, company days og resortophold.

Baneejer Carl Aage Nielsen er ligeledes positiv.

- Hos resortets ledelse glæder vi os over, at Lübker Golf Klub er kommet rigtig flot igennem 2019, og at klubbens bestyrelse tillige forventer en pæn fremgang i kontingenter og green-fee indtægter i 2020, skriver han i en mail til Golf.dk.

Han tilføjer, at den nye struktur omkring anlægget ser ud til at virke efter hensigten, og han har tiltro til, at man i det østjyske vil kunne arbejde langsigtet med markedsføring og udvikling af resortet, netop fordi der nu er et stærkere fundament under golfbanedriften at bygge det på.

Han venter også, at Djursland og dermed Lübker vil lukrere på en fremtidig færgeforbindelse mellem Halmstad og Grenå og i takt med, at man kan flyve til Århus Airport fra flere destinationer.

I forhold til en eventuel lejestigning for klubben, meddeler han:

- En rimelig lejebetaling til baneejer forventes der bedre plads til, efterhånden som den forventede vækst og udvikling i klubben og resortet i øvrigt realiseres, hvilket den indgåede lejeaftale tager højde for.

 

User Comments:

  • HELT ENIG med Jimmy.

    06/02 - 2020 | Dennis Sepala Ebbesen

    Det er ubetinget en af de bedste anlæg i Danmark. Spencer & Co og skal have kæmpe ros med banepleje og resten af personalet for deres venlige måde at være på.

  • bane

    22/01 - 2020 | Jimmy Angel

    klart den bedste bane i Danmark!!!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer