Hvem var årets bedste dansker hvert år i det forgangne årti? | Golf.dk
Vi bladrer dagbøgerne igennem og finder ud af, hvem der gjorde det bedste indtryk i årene 2010-2019.

Foto: Getty Images

Hvem var årets bedste dansker hvert år i det forgangne årti?

05/01 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Tidens tand er grådig i sport og intet årti passerer, uden at den gamle garde må vige helt eller delvist for unge udfordrere med mere moderne uniformer. Selv i golf, hvor alderen kun langsomt eroderer vores evner på banen.

Vi justerer på bakspejlet og identificerer den bedste dansker for hvert år i 10’erne, hvor Bjørn-generationen viste stor holdbarhed, men til sidst uundgåeligt måtte vige for årgang Bjerregaard og Olesen.

Vi har udvalgt en spiller for hvert år, som både har kunnet levere det enkeltstående store resultat og lange perioder med stabilt spil. For at blive fri for at sammenligne æbler og appelsiner, har vi ikke kigget på amatørpræstationer og vi har ikke taget damerne med i denne sammenligning, men udelukkende fokuseret på herrerne, hvor Danmark har været repræsenteret i verdenstoppen uafbrudt i snart 25 år.

2010: Anders Hansen

Ikke det bedste år for danskerne. Thomas Bjørn stod for årets eneste danske sejr på højeste niveau, da han vandt Open de Portugal. Men reelt var det ikke Bjørnens stærkeste år. Han halsede efter Anders Hansen og Søren Kjeldsen på verdensranglisten hele året, og vi vælger at pege på Anders Hansen, der blev klart bedste dansker på europatouren, hvor han sluttede som nummer 19 på Order of Merit. Hansen indledte 2010 med at vinde den sydafrikanske Sunshine Tour som eneste dansker nogensinde, Han slutttede nummer 2 i Singapore Open, nummer 8 i Abu Dhabi og nummer 9 i Nedbank Golf Challenge.

2011: Thomas Bjørn

For så vidt angår 2011 behøver vi ikke engang tjekke andre navne end den store dansker. Thomas Bjørn havde i 2011 et af sine bedste år nogensinde. 2011 er det eneste år nogensinde, hvor en dansker har vundet tre turneringer på øverste niveau. Silkeborgenseren hev pokaler med hjem fra Qatar, Skotland og Schweiz. Han indledte året som nummer 124 på verdensranglisten. Da han nåede oktober var han næsten hoppet 100 pladser frem til nummer 27.

2012: Thorbjørn Olesen

Det blev først i begyndelsen af 2013, at Thorbjørn Olesen overhalede sit forbillede, Thomas Bjørn, på verdensranglisten. Men fundamentet blev lagt i 2012. Her vandt Olesen sin første sejr på europatouren, da han triumferede i Sicilian Open. Han blev som 22-årig den yngste dansker til at klatre ind i top-50 i verden. Han imponerede med en 9. plads i The Open, og en 2. plads ved Alfred Dunhill Links Championship og blev klart bedst dansker på Race to Dubai, hvor han sluttede som nummer 15.

2013: Thomas Bjørn

Der er heller ikke så meget at rafle om her. Thomas Bjørn vandt Omega European Masters og Nedbank Challenge og såede allerede i 2013 frøene til sin tredje Ryder Cup-udtagelse i 2014. Bjørnen hentede tillige tre 2. pladser, sluttede som nummer 10 på Race to Dubai og spillede sig tilbage i top 25 i verden for første gang i syv år.

2014: Thomas Bjørn

Det var faktisk Thorbjørn Olesen, der stod for den eneste danske sejr på europatouren, da han vandt i Perth i Australien. Men vi peger alligevel på Thomas Bjørn, som sluttede betydeligt bedre på Race to Dubai og var med til at vinde Ryder Cup på Gleneagles. Thomas Bjørn nåede i 2014 op som nummer 23 på verdensranglisten, hvilket er det højeste, nogen dansker nåede op i hele det forgangne årti. Bjørn hentede seks top-10 placeringer i året. Heriblandt en 3. plads ved BMW PGA Championship på Wentworth, en 4. plads ved den første Made in Denmark og hans bedste placering nogensinde ved The Masters - en 8. plads.

2015: Søren Kjeldsen

Et mega-comebackår af nordjyden, der fyldte 40 i maj 2015. Kort efter vandt han Irish Open, hans første sejr i seks år og en præstation, der var stærkt medvirkende til, at han i slutningen af 2015 var nummer 45 i verden. Et år tidligere var han nummer 335 i verden. Søren Kjeldsen hentede også en 2. plads i Nordea Masters, British Masters og Made in Denmark. Sidstnævnte resultat er endnu ikke overgået af nogen dansker.

2016: Thorbjørn Olesen

Søren Kjeldsen lå faktisk højere på verdensranglisten end Olesen en stor del af 2016, men det var primært, fordi Kjeldsen havde været klart bedst i 2015. I 2016 vandt de to sammen World Cup of Golf, men individuelt var Thorbjørn Olesen bedst af de to. Han stod for den eneste danske sejr på europatouren, da han vandt Turkish Airlines Open. Andenpladser i Qatar og Tyskland var også lyspunkter for Værløse-spilleren, der blev nummer 12 på Race to Dubai.

2017: Lucas Bjerregaard

Lucas Bjerregaard blev faktisk kun tredjebedste dansker på Race to Dubai, hvor der ikke var et eneste rød/hvidt flag ud for nogen af de 20 bedste pladser. Men da Thorbjørn Olesen kun leverede en enkelt 3. plads og Kjeldsen ingen top-3 placeringer, så bliver det Lucas Bjerregaard, der løber med hæderen for 2017. Efter et ellers skuffende individuelt år for Frederikshavneren lykkedes han i september 2017 med at vinde Portugal Masters. Det var Bjerregaard første sejr på europatouren og Danmarks eneste sejr på europatouren det pågældende år. Bjerregaard var også med til at vinde GolfSixes sammen med Thorbjørn Olesen i maj 2017.

2018: Thorbjørn Olesen

Nicolai Højgaard var på alles læber efter en formidabel amatørsæson. Og Lucas Bjerregaard vandt Alfred Dunhill Links Championship på St. Andrews og havde flere top-10 placeringer end nogen anden dansker. Alligevel er Thorbjørn vores sikre valg for 2018. I begyndelsen af juni vandt han Rolex Series-turneringen Italian Open. Under stort pres hentede han fem store resultater henover sommeren og nappede med nød og næppe en plads på Europas Ryder Cup-hold. I løbet af den proces hentede han en 3. plads ved et World Golf Championship i Ohio og han sluttede nummer 12 ved The Open på Carnoustie. Han var med til at vinde Ryder Cup, hvor han tævede selveste Jordan Spieth i sin single. Han sluttede nummer 8 på Race to Dubai, årtiets bedste facit for nogen dansker.

2019: Rasmus Højgaard

Vi sagde, at vi ville undgå at sammenligne æbler og appelsiner. Men i 2019 var hver dansk topspiller sin helt egen frugt, så vi kommer vist ikke uden om det. Lucas Bjerregaard duperede golfverdenen, da han slog Tiger Woods og blev nummer fire ved en WGC Match Play. Men hans niveau dalede så meget senere på året, at han formentlig ville være pinligt berørt, hvis nogen sagde, at han var årets bedste. Joachim B. Hansen startede året med halvforkølet spil, men fandt en stabilitet, der gav ham fire top-10 placeringer på europatouren, hvor han sluttede sæsonen som bedste dansker på Race to Dubai. Men vi vælger Rasmus Højgaard som årets bedste dansker. Han spillede ganske vist det meste af året på Challenge Tour, hvor han blev bedste dansker. Men så blev han den yngste spiller til at bestå tourskolen og i december blev han på Mauritius den yngste dansker nogensinde til at vinde på europatouren. Højgaard hentede dermed årets eneste danske sejr på europatouren (omend den tæller til 2020-sæsonen). Når vi samtidig minder os selv om, at han var en 17 år gammel amatør for et år siden, så mener vi godt, vi kan forsvare at kåre Rasmus Højgaard som årets bedste danske golfspiller.

 

Årtiets spiller: Thorbjørn Olesen

Reelt er Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen de eneste kandidater til denne titel. Begge har haft tre sæsoner, hvor de har været bedste dansker. Bjørn vandt seks sejre på europatouren i perioden 2010 til 2013. Olesen vandt fem titler i perioden 2012 til 2018 (dertil kommer holdsejre i World Cup of Golf og Golfsixes). Bjørn og Olesen spillede begge Ryder Cup en enkelt gang i 2010’erne.

Olesen har dog holdt et højt niveau over hele årtiet, hvor Thomas Bjørns karriere reelt løb tør for damp efter 2014. Derfor er han 10’ernes bedste danske golfspiller.

 

User Comments:

 • Året spiller

  06/01 - 2020 |

  Kom ind i kampen Olesen. Han har jo ikke fortjent det i år, da han ikke har spillet ret meget Det kan kun være for vi skal glemme det han har gjort Men han må tá det som en mand ligesom Tiger

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,205,491
 • Unique Visitor:179,257
 • Registered Users:167,168
 • Unregistered Users:31,324
 • Blocked Users:12,459
 • Published Nodes:16,345
 • Unpublished Nodes:317
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.238.88.35
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:10,522
  • This week:105,875
  • This month:412,714
  • This year:3,206,154

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk