Hvem er årets Power Rankings-konge? | Golf.dk
Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen gjorde igen en fin figur som makkerpar i World Cup of Golf.

Foto: Getty Images

Hvem er årets Power Rankings-konge?

31/12 - 2018 | Claes Meldal

Årets Power Rankings (1-5): Så er vi fremme ved de fem spillere, der dominerede Power Rankings i 2018. Listen fremhæver et stærkt dansk år på European Tour med flere flotte sejre i årets løb.

Hvilke danske spillere leverede varen i 2018? I denne uge og næste uge stiller vi skarpt på de spillere, der markerede sig stærkest i årets Power Rankings.

Spillerne er udvalgt efter, hvor gode placeringer de har opnået på de ugentlige Power Rankings gennem hele 2018. En 1. plads på den ugentlige liste giver 5 point, hvorefter der er givet point helt ned til 1 point for en 5. plads. Tallet i parentes efter spillerens navn er spillerens samlede pointtal for hele året. Antallet af førstepladser i de ugentlige Power Rankings bliver brugt som tiebreaker i tilfælde af pointlighed.

1. Thorbjørn Olesen (76)
Førstepladser i Power Rankings 2018: 7
Bedste resultater: Nr. 1 i Ryder Cup (udvalgt), nr. 1 i Italian Open (European Tour), nr. 2 i BMW International Open (European Tour), nr. 3 i WGC – Bridgestone Invitational (European Tour)

Thorbjørn Olesens sæson kom ikke rigtig i gang – fraset en godkendt indsats i Super Six i februar – før han ud af det blå satte alle konkurrenter til vægs i Italian Open i juni. Og efter flere topplaceringer, ikke mindst en tredjeplads i WGC i starten af august, begyndte Ryder Cup-drømmen at komme tæt på. Thorbjørn klarede kravet på yderste mandat og blev Danmarks tredje Ryder Cup-spiller. Her var han med til at sikre europæisk hjemmesejr, dog kun med deltagelse i to matcher. Men ikke desto mindre fik han sat en tyk streg under, at han hører til i verdenseliten.

2. Joachim B. Hansen (65)
Førstepladser i Power Rankings i 2018: 6
Bedste resultater: Nr. 1 i Turkish Airlines Challenge (Challenge Tour), nr. 1 i Made in Denmark Challenge (Challenge Tour), nr. 2 i Scottish Hydro Challenge (Challenge Tour), nr. 2 i Yunnan Open (Challenge Tour)

Vil man have den helt korte historie om Joachim B. Hansens sæson på Challenge Touren, kan man bare studere ranglisten. Her sluttede Hansen som nr. 1. Allerede omkring midtvejs i sæsonen stod det klart, at han ville indfri årets store mål om en fast plads på European Tour i 2019, og med et tocifcret antal top 10-placeringer – heriblandt to sejre – viste han gang på gang, at han er for god til at spillere på Challenge Touren. Nu gælder det om at bide sig fast på øverste europæiske niveau.

3. Lucas Bjerregaard (63)
Førstepladser i Power Rankings i 2018: 7
Bedste resultater: Nr. 1 i Alfred Dunhill Links Championship (European Tour), nr. 2 i Omega European Masters (European Tour), nr. 3 i BMW PGA Championship (European Tour), nr. 5 i Turkish Airlines Open (European Tour)

Helt frem til slutningen af april var der intet, der tydede på, at Lucas Bjerregaard skulle gå en stor sæson i møde. Han havde kun klaret to cuts og spillet godt 10.000 euro ind. Men golf er en spøjs sport. Hen over resten af sæsonen tegnede nordjyden sig for hele ti top 10-resultater på European Tour og spillede over to millioner euro ind i præmiepenge. Det kastede en Masters-deltagelse af sig i april, hvor det bliver spændende at følge Bjerregaard i kamp med verdens ypperste golfspillere på en legendarisk bane.

4. Søren Kjeldsen (53)
Førstepladser i Power Rankings i 2018: 2
Bedste resultater: Nr. 4 i World Cup of Golf (European Tour), nr. 6 i KLM Open (European Tour), nr. 7 i BMW International Open (European Tour)

Ikke ulig tourkollegerne Olesen og Bjerregaard var Søren Kjeldsen langsomt ude af startblokkene i 2018, hvor han kun klarede to cuts frem til juni. Men herfra var Kjeldsen tilbage i sin velkendte, stabile gænge med masser af klarede cuts og pæne placeringer. Han missede kun ét cut ud af 18 fra juni og frem, og han nåede at slutte i top 10 tre gange, blandt andet i titelforsvaret af World Cup of Golf sammen med succesmakkeren Thorbjørn Olesen.

5. Jeff Winther (51)
Førstepladser i Power Rankings i 2018: 6
Bedste resultater: Nr. 3 i Final Qualifying Stage (European Tour), nr. 7 i South African Open (European Tour), nr. 9 i D+D Real Czech Masters (European Tour)

Jeff Winthers sæson på European Tour blev præcis lige så svær, som man kunne frygte, men der var bestemt også lyspunkter undervejs. Han klarede 17 cuts i sæsonen, hvilket ikke er at kimse ad, men topplaceringerne manglede. Han hentede nogle pæne placeringer i mindre turneringer, men det battede ikke rigtig i det store regnskab. Men så er det godt, at Winther er lidt af en Houdini, når det gælder tourskolen. Her fik han en stensikker tredjeplads, hvilket betyder, at han også i 2019 får chancen for at etablere sig som fast inventar på European Tour.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:832,539
 • Unique Visitor:89,156
 • Registered Users:158,188
 • Unregistered Users:31,175
 • Blocked Users:12,364
 • Published Nodes:15,042
 • Unpublished Nodes:262
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.208.202.194
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:6,946
  • This week:110,110
  • This month:493,822
  • This year:832,720

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk