Hvem er årets Masters-vinder? | Golf.dk
Golf.dk giver dig nogle kvalificerede bud på, hvem der vinder US Masters.

Foto: Getty Images

Hvem er årets Masters-vinder?

29/03 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Få ting får en golfelskers hjerte til at slå gladere end synet af blomsterne ved Amen Corner. Ja, det er snart tid til Masters. Årets bedste weekend, hvor du atter kan spille golf i dansk solskin om dagen og se højdramatisk klassegolf til langt ud på natten.

Her er dem, vi tror på. Og ja, vi ved godt, at vi både mangler Tiger Woods og den forsvarende mester Danny Willett. En anden god måde at varme op til Masters er i øvrigt at høre vores US Masters podcast

Jordan Spieth

Derfor vinder han: Ingen, absolut ingen, har en Masters-statistik som Jordan Spieth. Den 23-årige texaner har spillet turneringen tre gange. Det er blevet til en sejr og to andenpladser. Det er tilsyneladende i ulige år, han vinder US Masters, så…..

Derfor vinder han ikke: Hvis Jordan Spieth er med fremme på finaledagen, vil hele verdens øjne være rettet på ham, når han når til 12. hul. Her slog han to bolde i vandet og forærede sejren til Danny Willett i 2016. Måske bliver presset for stort.

 

Dustin Johnson

Derfor vinder han: Fordi han er verdens bedste. Hvilken anden grund behøver vi for at tro på ham? Han slår så hårdt til bolden, at det minder om afstraffelse og kommer til at slå korte jern ind til greens på Augusta Nationals par fem-huller. Han blev nummer seks i 2015 og nummer fire i 2016. Pilen peger opad for den 32-årige verdensetter, der har vundet seks turneringer de sidste ni en halv måned.

Derfor vinder han ikke: Masters er den muligvis den major, der passer Dustin Johnson dårligst. Det er den major, han har færrest top ti-placeringer, og han har endnu til gode at slutte blandt de tre bedste ved Masters.

 

Rory McIlroy

Derfor vinder han: Ja, vi ved godt, at Dustin Johnson er nummer et i verden. Men når denne nordirer er i fuld flor, så er han endnu bedre. Rory McIlroy kravlede ind i top-ti på verdensranglisten, før han var 20 år, og han har ikke været ude siden. Samtidig er Masters den eneste major, han mangler. Det står skrevet, at Rory McIlroy skal være den sjette spiller i golfhistorien, der vinder alle fire majors.

Derfor vinder han ikke:  Aldrig har vidunderbarnet McIlroy set mere fortabt ud, end da han skulle køre en en komfortabel føring i mål ved Masters i 2011. På tiende hul slog han sit drive så skævt, at han næsten forstyrrede en grillfest for nogle lokale. Han er aldrig sluttet i top-tre på Augusta. Måske er det bare ikke hans major.

 

Jason Day

Derfor vinder han: Da Jason Day var 25 år gammel havde han både en anden- og en tredjeplads ved Masters. Så mon ikke den grønne jakke kommer snart? Jason Day var nummer et i verden en stor del af 2015 og 2016 og med otte top-tre placeringer i majors kan han tydeligvis godt lide de store turneringer.

Derfor vinder han ikke: Jason Day har bekymrende mange skader for en mand, der ikke har rundet de 30 år endnu. I september 2016 måtte han trække sig fra to turneringer i træk, hvorefter han holdt tre måneders pause. I øvrigt ligger hans bedste resultater på Augusta flere år tilbage. Og så er hans mor alvorligt syg, og det kan nemt komme til at distrahere Day.

 

Hideki Matsuyama

Derfor vinder han: Ham her er brandvarm. Fra midten af oktober til begyndelsen af februar opnåede han fem sejre og to andenpladser i ni turneringer. Han blev nummer fem og syv ved de sidste to Masters. Matsuyama ligner den først asiatiske verdensetter og majorvinder hos herrerne. Spørgsmålet er bare, hvilken af delene der sker først.

Derfor vinder han ikke: Ja, han var brandvarm frem til februar. Siden har han nærmere været en anelse lunken. Han er aldrig sluttet blandt de tre bedste ved den major, og den barriere skal han måske lige igennem, inden han når stigens allerøverstet trin.

 

Henrik Stenson

Derfor vinder han: Hvis vi skal have en europæisk vinder, som ikke hedder Rory, så tror vi på ham her. Som Mark Broadies detaljerede analyser har vist, så var Henrik Stensons præstation ved The Open sidste år den næstbedste ved nogen major i nyere tid (kun overgået af Tiger Woods ved US Open i 2000). Hvis ikke det - samt en olympisk sølvmedalje - giver svensk selvtillid, så ved vi snart ikke. Han har i øvrigt fødselsdag dagen inden turneringen starter. Gaven til manden, der har alt, kunne passende være en grøn jakke.

Derfor vinder han ikke: Henrik Stenson har flere gange lagt stærkt ud i Masters. Men han er aldrig sluttet bedre end en delt 14. plads. Det er skidt for en så dygtig spiller, der har deltaget i turneringen elleve gange.

 

Bubba Watson

Derfor vinder han: Vi nægter at lave en liste over favoritter uden at inkludere manden, der har vundet to af de sidste fem udgaver af US Masters. Bubba Watson elsker Augusta National. Han slår omtrent lige så langt som Dustin Johnson, og mindet om det slag fra træerne, der gav ham en omspilssejr i 2012 bør være nok til at gøre den til tider humørsyge Watson glad under hele Masters-ugen.

Derfor vinder han ikke: Bubba Watsons formkurve er suspekt. Hans bedste resultat i år er en 25. plads i SBS Tournament of Champions. Det var endda et felt med kun 32 spillere. Al logik taler for, at den 38-årige Watson ikke er skarp nok. Ironisk nok er han aldrig blevet bedre end nummer 20 i de år, hvor han ikke har vundet turneringen.

 

Phil Mickelson

Derfor vinder han: Mickelson er så god på Augusta National, at vi næsten ikke kan forklare det. Så vi prøver at lade tallene gøre det for os. Den tredobbelte vinder har i alt ni top-tre placeringer i turneringen. Det er færre end Jack Nicklaus men flere end Tiger Woods. I 00’erne var Mickelson i top-ti ni gange på ti år. I år er hans 25. Masters. En jubilæumssejr ville være en fantastisk historie.

Derfor vinder han ikke: Gode gamle Mickelson har ikke vundet en turnering siden sommeren 2013. Han er stadig en topspiller trods sine 46 år, men han er ikke helt på sit ypperste niveau længere. Efter 16 klarede cuts på stribe ved Masters missede han faktisk cuttet i både 2014 og 2016.

 

User Comments:

 • Matsuyama

  29/03 - 2017 | Morten Buckhøj

  Matsuyama bliver helt sikkert ikke den første asiatiske majorvinder, al den stund at Y.E. Yang fik den ære i 2009 (PGA Championship). Til gengæld er han et ret godt bud på at være førsteudfordrer til D.J. ;-) Morten B.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,167,779
 • Unique Visitor:143,159
 • Registered Users:162,022
 • Unregistered Users:31,185
 • Blocked Users:12,413
 • Published Nodes:15,775
 • Unpublished Nodes:298
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.227.247.17
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,414
  • This week:78,864
  • This month:300,091
  • This year:2,168,196

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk