Hurtig revanche til Spieth i AT&T Pebble Beach Pro-Am? | Golf.dk
Jordan Spieth missede cuttet i sidste uge, så han er formentlig motiveret for at gøre en god figur på Pebble Beach

Foto: Getty Images

Hurtig revanche til Spieth i AT&T Pebble Beach Pro-Am?

07/02 - 2018 | Sponsoreret indhold

Indholdet i denne artikel er sponsoreret af C More Golf

Det er en af PGA Tour sæsonens helt specielle uger, når berømtheder fra filmens, sportens, medieverden og forretningslivets verden møder og spiller sammen med golfsportens stjerner. Det sker på legendariske Pebble Beach Golf Links, hvor US Open har været afviklet intet mindre end fem gange, og hvor den ældste major på amerikansk jord igen afvikles i 2019.

Turneringen kan i år bryste sig af at have verdens tre bedste spillere til start i det stærkeste felt i mere end 15 år. Verdensranglistens nummer 1, Dustin Johnson, spiller sin første turnering i 2018 på det amerikanske fastland, og den første på PGA Touren siden sejren med otte slag i Sentry Tournament Of Champions på Hawaii i januar. Dustin Johnsons amatørmakker er, som de senere år, hans mindst lige så kendte svigerfar, det canadiske ishockey ikon, Wayne Gretzky.

Spanske Jon Rahm var nærmest Dustin Johnson, sidst amerikaneren spillede på PGA Tour, og er forsat nærmeste udfordrer til at overtage Johnsons dukseplads på verdensranglisten. Hvis alt – og det er meget – flasker sig, kan spanieren gå forbi denne uge. Rahm har i de sidste to turneringer skudt over par i tre af sine fire weekend runder, og det passer ganske givet ikke den temperamentsfulde spanier, som var T5 sidste år i AT&T Pebble Beach Pro Am.

Hverken Rahm eller nogen anden kunne hamle op med Jordan Spieth, som vandt sikkert sidste år med fire slag. Den sejr er verdensranglistens nummer tre nok ekstra opsat på at gentage, efter at Spieth i Phoenix sidste uge missede et cut for første gang siden maj 2017. Putteren, der normalt er et af de stærkeste våben i Jordan Spieths bag, har ikke spillet op til normal standard i 2018, hvilket en placering som nr.195 på den statistik vidner om. Lidt bekymrende, også selvom grundlaget stadig er for spinkelt til at konkludere endeligt på. 

Efter en kort exit fra verdensranglistens top 10 vendte Rory McIlroy med 2. pladsen i Dubai Desert Classic i januar tilbage i det bedste selskab, og er nu verdens nr. 8. Nordireren gør i AT&T Pebble Beach sin første start på PGA Touren denne sæson. McIlroy trækker golffans, ligegyldig hvor han spiller, men arrangørernes forventninger er skruet ekstra i vejret, fordi det er første gang, han spiller med i turneringen på den amerikanske vestkyst. McIlroy har dog spillet Pebble Beach Golf Links tidligere. I US Open 2010 skød nordireren 75 & 77 og missede cuttet. McIlroy er ikke den flittigste deltager i Pro-Am´s, hvor runder på op mod seks timer også tester de professionelles tålmodighed, men han har dog et par 2. pladser i Alfred Dunhill Links Championship at henvise til. 

Sidste deltager fra verdensranglistens top 10 er ingen ringere end vinderen af forrige uges turnering, Farmers Insurance, australieren Jason Day. Den tidligere verdensetter fik med triumfen på Torrey Pines stoppet en sejrstørke på 21 måneder, og måske endnu vigtigere: Day virkede skarp og overskudsagtig ovenpå et 2017, hvor familiære problemer og et caddiebytte fyldte mere end godt var for hans golfkarriere. 

Day var T5 sidste år, en placering han delte med Jon Rahm og Gary Woodland, sidste uges vinder af Waste Management Phoenix Open. Med karrierens tredje sejr på PGA Tour sprang Woodland op som nr. 26 på verdensranglisten, det højeste amerikaneren nogensinde har været. Woodland er en af otte vindere denne sæson, der er i feltet. Blandt disse skal Pat Perez også nævnes, da han er makker med turneringens danske islæt, amatørspilleren Michael Lund, som han sammen med vandt Pro-Am udgaven i 2015.

Feltet skal de første tre dage gennem Monterey Peninsula CC, Shore Course, Spyglass Hill Golf Course og Pebble Beach Golf Links inden de 60 bedste scores blandt de professionelle og de 25 bedste Pro-Am hold udgør søndagens finalefelt på Pebble Beach Golf Links. I modsætning til 2017, hvor tåge og regn forårsagede, at der ikke kunne spilles færdigt de første to dage, er vejrudsigten i år anderledes appetitlig med sol og +20 grader hele ugen. 

Tre mulige vindere:

Dustin Johnson
Næste uge har Dustin Johnson ligget nr. 1 på verdensranglisten i et år, og det er svært at have indvendinger mod rimeligheden i det, med tanke på den magtdemonstration Johnson leverede i Tournament of Champions, hvor han vandt med hele otte slag. Det var amerikanerens 17. og hidtil største sejr på PGA Tour. Med sejrene i 2009 & 2010 i AT&T Pebble Beach Pro-Am, og fire top 5 placeringer derudover, har Dustin Johnson rigeligt demonstreret, at han både mestrer denne turneringsform og udfordringerne de tre forskellige baner byder på.

Jason Day
Med en 5. plads sidste år kunne Jason Day tilbringe sin sidste uge på den 1. plads på verdensranglisten Dustin Johnson nu indtager, men nu synes rejsen mod at tilbageerobre pladsen i toppen påbegyndt. Sejren på Torrey Pines havde mersmag. Australieren virkede fokuseret og skarp, som da han var bedst, modsat den modløshed der prægede ham i navnlig første halvdel af 2017. Jason Day virker yderligere modnet. Ikke overraskende, at overvinde modgang er nærmest en del af hans DNA. 
Day har deltaget otte gange i AT&T Pebble Beach, aldrig misset cuttet og er sluttet i top 15 seks gange.

Pat Perez
Det er ikke logisk, men som 41-årig har Pat Perez aldrig været bedre som golfspiller. Nogle vil mene den flamboyante amerikaner først er blevet voksen, andre at der skulle en karrieretruende skade til, før han forstod at værdsætte sit liv som professionel golfspiller. Perez er en ”west coast guy”, men spiller først denne uge sin første turnering på fastlandet efter en T4 på Hawaii i Tournamment of Champions. Perez holder af den mere afslappede atmosfære, der mange gange er i en Pro-Am og har tre top 15 placeringer de sidste fem år. 

C More Golf er med hele vejen, når verdenseliten tager brydetag med banerne på Pebble Beach. Fra torsdag kl. 17:00 sendes PGA Tour LIVE, mens selve hovedsendingen er i luften fra klokken 21:00.

Sendetider: Aften: Featured Groups:

Torsdag: 21:00-00:00 17:00-21:00

Fredag: 21:00-00:00 17:00-21:00

Lørdag: 20:00-01:00 17:00-20.00

Søndag: 19:00-00:30 17:00-19:00

Forestil dig at du kan vælge frit mellem utallige film og serier, børneunderholdning samt dokumentarer og se det præcis, hvornår du ønsker. C More har aftaler med en lang række film- og serieproducenter, som sikrer C Mores kunder adgang til de største blockbustere og nyeste serier fra USA.

Du kan se C More på dit tv eller online. Ønsker du at se C More på dit tv, så skal du oprette dit C More abonnement hos din nuværende tv-leverandør. Du bestiller C More lettest ved at kontakte din nuværende tv-leverandør direkte. Kontakt din tv-leverandør.

Hvis du ønsker at se C More på din computer, iPad/iPhone, Android tablet/smartphone kan du købe adgang direkte på http://cmore.dk/signup/c-more-film-dk.

C MORE

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,186,015
 • Unique Visitor:143,735
 • Registered Users:162,079
 • Unregistered Users:31,182
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,797
 • Unpublished Nodes:298
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:184.72.102.217
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,515
  • This week:69,994
  • This month:297,092
  • This year:2,186,434

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk