Huldahl og Haastrup holder liv i drømmen | Golf.dk
Jeppe Huldahl er i top-10 efter første runde af The Foshan Open.

Foto: Getty Images

Huldahl og Haastrup holder liv i drømmen

18/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

To af de tre danske deltagere i The Foshan Open har brug for et stort resultat for at klare sig videre til challengetourens sæsonfinale i Ras Al Khaimah. Jeppe Huldahl er nummer 56 på pengelisten; Mark Haastrup er nummer 64. Kun top-45 efter ugens gevinster er fordelt kvalificerer sig.

Måske er der netop det på vej – et stort resultat – for begge danskere kom flot fra start på Foshan Golf Club. 

Huldahl var to under par efter 15 huller, men der var lige tid til at gøre en fornuftig runde til en rigtig god en af slagsen. Tre birdies i træk bragte den 36-årige comebackspiller til -5 og op til en delt 10. plads.

Haastrup er et slag efter. Det blev til fire birdies og en eagle, men en doublebogey betød, at Haastrup må nøjes med 16. pladsen.

Derfra er der fem slag op til engelske Jack Singh Brar på førstepladsen. Den 21-årige er nummer 10 på pengelisten og kan med et godt resultat garantere oprykning til europatouren allerede inden den store finale om to uger. 

Brar producerede syv birdies og en eagle på vej mod en bogeyfri 63'er. Han fører med to slag ned til Oscar Lengden, Callum Tarren, Nico Geyger og Dimitrios Papadatos.

Joachim B. Hansens plads på europatouren blev sikret allerede midt på sommeren, og udover sejre er der kun førstepladsen på Road to Ras Al Khaimah tilbage at spille for. 

Den førsteplads, han har siddet trygt på det meste af året, kan komme i fare i Kina. Hansen er nede på 94. pladsen i +1 og er i alvorlig fare for at misse cuttet. Det sker mens Sebastian Söderberg, nummer tre på pengelisten, er fremme på sjettepladsen i -6.

Hansen har cirka 53.000 euro ned til Söderberg i det samlede regnskab for sæsonen. Vinderen denne uge modtager cirka 67.000 euro. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer