Hovland kan skrive norsk historie | Golf.dk
Viktor Hovland er nummer 102 på ugens verdensrangliste. Med en sejr i Puerto Rico kan han rykke langt ind i top-100.

Foto: Getty Images

Hovland kan skrive norsk historie

23/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Både når det kommer til herre- og damegolf, har svenskerne altid haft den skandinaviske førertrøje på. Danmark har leveret talrige store resultater, men svenskerne har vundet flere og større turneringer. Norge har altid haltet langt bagefter, men det er der måske ved at blive lavet om på.

Ingen dansker har nogensinde vundet en turnering på PGA Touren. Det samme gælder for nordmændene, men det kan der blive ændret på søndag aften. Supertalentet Viktor Hovland lagde sig alene på førstepladsen under tredje runde af Puerto Rico Open, hvor bookmakerne allerede inden starten gjorde den 22-årige til favorit.

Hovland var en af fire spillere på førstepladsen efter 36 huller, mens Sebastian Cappelen, den eneste tilbageværende danske deltager, kun var tre slag efter. Efter lørdagens spil er afstanden mellem de to nu 13 slag, for mens Hovland fandt et nyt gear, havde den 29-årige fynbo en arbejdsdag, hvor tingene ikke fungerede.

Ud af de 69 finalister på Coco Beach & Country Club var 10 mand over par lørdag. Cappelen var en af dem. Selv med putting en hel del bedre end gennemsnittet skulle verdens nummer 314 bruge 74 slag, +2, på de 18 huller.

Cappelen startede dagen som delt nummer 10 og faldt helt ned til 49. pladsen med en samlet score i -5.

I toppen gik Hovland en klinisk 64'er med 10 pars og otte birdies. Hver af de to første dage var nordmanden kun -1 på de fire par fem huller. Lørdag fik han birdie på hvert eneste af dem.

- Jeg spillede virkelig godt i dag. Det mindede om de to første dage, hvor jeg har været virkelig solid fra tee og har slået en masse gode jernslag til greens. Tidligt på runden fik jeg ikke så mange putts i, men jeg var god til at holde roen. Heldigvis begyndte jeg at hole et par putts på bag-ni, og det fik mig i gang, sagde den tidligere vinder af US Amateur.

Hovland blev professionel efter sidste års US Open. Få måneder senere kvalificerede han sig til PGA Touren, og nu er han på vej til at rykke ind i verdens top-100 og måske få sin første professionelle sejr.

Med en samlet score i -18 fører han med et slag ned til skotten Martin Laird, som lavede to eagles lørdag på vej mod en 63'er. Josh Teater er på tredjepladsen i -16, og derfra er der et hul på tre slag ned til næste mand i tabellen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer