Horschel slår Jason Day i Texas | Golf.dk
Billy Horschel er en udadvendt spiller. Natten til mandag fik han grund til at vise glæde.

Foto: Getty Images

Horschel slår Jason Day i Texas

22/05 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Et klodset tre-putt af Jason Day på første omspilshul var det, der i sidste ende betød, at Billy Horschel vandt AT&T Byron Nelson.

Turneringen endte som en tvekamp mellem to spillere, der begge har bevist deres værd tidligere, men har haft svært ved at holde deres bedste niveau på det seneste.

Jason Day er nok nummer fire i verden, men han har døjet med skader og lidt under moderens alvorlige kræftsygdom. Day har ikke vundet i mere end et år. Så sent som i 2015 vandt han fem gange inden for en sæson på PGA Tour.

Den temperamentsfulde og til tider kontroversielle Billy Horschel var et varmt navn, efter han i 2014 vandt FedEx Cuppen. Men siden har han ikke vundet på touren og han havde misset fire cuts i træk inden denne uges turnering.

AT&T Byron Nelson var turneringen, hvor Jason Day i 2010 endelig leverede valuta for forventningerne og vandt sin første PGA Tour-turnering. Nu blev det turneringen, hvor australieren var lige ved at vinde igen efter en lang sejrspause.

Finaledagen kom til at forme sig som en dyst mellem tre spillere, der tilfældigvis spillede sammen i førerbolden. Udover Day og Horschel var det James Hahn.

På 14. hul holede Horschel et monsterputt, mens James Hahn missede et kort putt og måtte æde sin tredje bogey i træk. Så stod Day og Horschel side om side på førstepladsen, og det blev efterhånden klart, at det var mellem de to, slaget skulle stå.

Hullet efter fik Jason Day en birdie, der må have demoraliseret de to andre, og bragte sig selv alene i spidsen med et enkelt slag. Efter et vildt drive i højre, og et andetslag, der sluttede venstre om green, lobbede Day den over en greenbunker og lige i hul.

På 16. hul slog Jason Day igen så skævt, at han måtte undskylde til en kvindelig tilskuer, som han havde ramt med sin bold. Han måtte her nøjes med en par på par fem-hullet, hvor Horschel indhentede ham med en sikkert eksekveret birdie.

Horschel og Day var begge 12 under par inden sidste hul. Her slog Horschel det længste drive men det dårligste approachslag. Begge to-puttede dog, og så stod den på omspil. Her betød et tre-putt af Jason Day altså, at Billy Horschel kunne tage trofæet med hjem.

Uagtet sit gode spil i denne uge, kommer Jason Day ikke til at vælte Dustin Johnson fra toppen af verdensranglisten i denne uge. Dustin Johnson gik søndag en runde i 69 og sluttede på en respektabel delt 13.plads.

Sergio Garcia havde for anden uge i træk en skuffende afslutning efter en lovende optakt. Som under The Players faldt den nyslåede Masters-vinder tilbage i feltet og endte på en delt 20. plads.

AT&T Byron Nelson havde godt nok Day, Garcia og Dustin Johnson på plakaten i år. Men generelt har turneringen haft svært ved at tiltrække mange af de helt tunge drenge, efter at legenden og turneringsværten Byron Nelson døde som 94-årig i september 2006.

I den sammenhæng har det ikke hjulpet, at TPC Four Seasons bliver betragtet som én af de mindre gode baner på PGA Tour.

Næste år flytter turneringen til en ny bane. Måske kan det være med til at styrke feltet.
Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer