Hole in one med ét øje | Golf.dk
En glad Jim Sørensen har lige fisket sin bold op af hullet på Hedelands 10. hul.

Foto: Privat

Hole in one med ét øje

10/10 - 2018 | Henrik Søe

I februar 2018 røg Jim Sørensen ind i en nethindeløsning, som førte til flere efterfølgende operationer - og et mistet syn på det ene øje. En hård nyser, når man samtidig har et job i fotobranchen og bruger det meste af arbejdsdagen foran computeren. Og bestemt heller ikke optimalt, når man som Jim Sørensen er glad for at spille golf.

- Jeg mistede synet på mit styrende øje og derfor siden har haft store problemer med at få det gode øje til at fungere uden konstant at blive forstyrret af det utydelige syn fra det dårlige øje. Jeg kan stadig ikke fotografere, så det at kunne spille golf betyder meget for mig, fortæller Jim Sørensen.

Og i søndags blev glæden endnu større, da han spillede en runde på hjemmebanen i Hedeland.

- Jeg skulle have spillet alene, men på grund af udsalg i proshoppen bliver jeg forsinket, og da jeg kommer ud til første tee, står der et ægtepar, og jeg spørger om jeg må spille med dem. Det er helt fint, og da jeg slår mit teeslag på 10. hul, siger manden: “Wow for et slag!” Bolden ser ud til at lægge sig foran hullet, hvorefter den forsvinder. Jeg er i tvivl om, hvorvidt det er fordi, den forsvinder ud af mit synsfelt, som ikke er så godt længere. Men vi skynder os op for at kigge, og ja, bolden ligger i hullet. Det gav mig enorm glæde at slutte sæsonen af med en hole in one, siger Jim Sørensen, der kun ærgrer sig over en lille ting:

- Jeg fik desværre aldrig gemt bolden, så den fik jeg smidt væk ude på 13. hul et sted.   

Men erindringen om sit drømmeslag vil Jim Sørensen altid have. Og helt grundlæggende ønsker han bare at give sin oplevelse med golf videre til andre, som måske også rammes af sygdom eller lignende.   

- Bevar humøret, for du kan stadig spille golf, selv om du bliver ramt af det ene eller det andet. Det har været et hårdt og frustrerende halvt år, men det giver mig virkelig noget livskvalitet at kunne dyrke min hobby og komme ud og spille noget golf, siger han.  

Jim Sørensen har spillet golf i 10 år og hele denne golfsæson har han brugt på at genfinde afstanden til bolden og prøve at få spillet til at fungere med bare ét brugbart øje. Og selv om han har svært ved at spille alene, fordi han helst skal ramme fairway for at finde bolden, er det gået over al forventning.

- Det er faktisk lykkedes mig at opretholde mit handicap på 17-18 stykker. I starten gik det faktisk bedre end tidligere, og jeg tror det skyldes, at jeg var tvunget til at koncentrere mig ekstra meget, når jeg stod over bolden, siger Jim Sørensen, der blot er røget 0,1 op i handicap siden han mistede synet på det ene øje.  

Læs også det store hole in one-tema i Dansk Golf 5.

Og husk også at du kan se alle holes in one i Golf.dk og C Mores Hole in One-forum

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer