Hole-in-one-familien fra Søhøjlandet | Golf.dk
78-årige Karl Sørensen har lavet to holes-in-one. Begge er faldet indenfor det sidste år - og begge gange på 12. hul på Søhøjlandet Golf.

Foto: Privat

Hole-in-one-familien fra Søhøjlandet

22/03 - 2019 | Henrik Søe

Stammen falder ikke langt fra æblet.

Sådan kan historien om Karl og Thomas Sørensen, der er far og søn, koges ned til. Ihvertfald når det gælder om at lave hole-in-one. Begge er medlemmer i Søhøjlandet Golf, og her har et af banens par 3-huller efterhånden fået en helt speciel status i familien.  

Sidste år i maj lavede far Karl sin første hole-in-one på 12. hul, og da den 78-årige tidligere tømrermester var på banen igen 11. marts i år, gentog han såmænd kunststykket på selvsamme hul. Denne gang direkte ned i koppen - med et såkaldt “slam dunk”, som amerikanerne kalder det.

- Klonk, sagde det, fortæller sønnen Thomas, der udmærket kender fornemmelsen af at skrive 1 på scorekortet ud for 12. hul. 

Thomas Sørensen, der spiller i handicap 15, lavede hole-in-one på hullet tilbage i 2013 og har tre holes-in-one på samvittigheden. En enkelt mere end farmand, som dog fører den indbyrdes kamp på 12. hul, der spiller mellem 105 og 160 meter.

- Da vi sad på terrassen og fik en øl bagefter, prikkede han lidt til mig og sagde, at jeg skulle til at passe på, for nu ville han snart udligne til 3-3. Men det er nu ellers ikke noget, vi går så meget op i. Vi har altid været meget tæt knyttede og har et meget venskabeligt forhold, og vi nyder bare timerne på golfbanen, siger Thomas Sørensen, der både arbejds- og golfmæssigt har masser at tale med sin far om.

Thomas er også tømrer og har overtaget faderens firma, men trods travlhed og to små børn skal der findes tid at spille sammen et par gange om ugen. Far og søn tager derfor ofte ud for at udforske landets mange baner og rejser også gerne til udlandet for at spille golf.

- Det er en fantastisk måde at være sammen på, og vi spiller alt det vi kan. Du må gerne skrive, at vi er golfgale. Vi er sådan nogen, som folk hader, fordi vi taler golf hele tiden. Min far, der har hcp 25, spiller som regel fra et teested lidt længere fremme, og med handicapsystemet fungerer det fint. Jeg forstår ikke helt, hvorfor der ikke er flere, der udnytter de forskellige teesteder på banen, siger Thomas Sørensen.

- Men nu behøver vi jo ikke tælle så meget med alle de holes-in-one, vi render og laver. Det gør det lidt nemmere at føre score, siger Thomas med et grin.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer