Hjemmesejr til Fredgaard | Golf.dk
De stolte vindere.

Foto: Flemming Jacobsen

Hjemmesejr til Fredgaard

21/05 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Allerede efter lørdagens 36 huller var damernes række i Asserbo Pokalen så godt som afgjort. Med runder i 68 og 69 havde hjemmebanespilleren Karen Fredgaard bygget et forspring på syv slag. Søndag nåede spillet ikke samme høje niveau, men 76 slag var rigeligt til sejren.

Scoren i -3 rakte ikke alene til en sejr på fem slag i damerækken, den gav også samlet sejr. Turneringen i Asserbo Golfklub uddeler én pris for den laveste totalscore blandt både damer og herrer, og Fredgaards var to slag bedre end nogen af det modsatte køns spillere kunne præstere fra et teested lidt længere tilbage.

Fredgaards spil har været i rivende udvilking i 2017. Som eneste dansker nåede hun gennem slagspilskvalifikationen i Spanish Amateur, og kort tid senere hentede hun en imponerende tredjeplads i Italian Amateur. Nu kan hun også skrive et titelforsvar i Asserbo Pokalen på CV'et.

Cecilie Finne-Ipsen fra Hjortespring blev nummer to i +2, mens Smilla Sønderby fra Horsens sluttede i +3 på tredjepladsen.

Blandt herrerne skulle der omspil til, før en vinder kunne kåres. Zacharias Agerbak tog et solidt forspring med til de sidste 18 huller, og han rundede turneringen af med eagle-birdie. Desværre havde banen taget 10 slag i løbet af de 16 forudgående huller, så scoren løb op i 77 slag.

Det sendte Agerbak ned til tredjepladsen i par, hvor også Rasmus Neergaard-Petersen sluttede.

Vinderscoren var ét slag bedre. Mads Langkilde fra Scandinavian sluttede med en runde i par, mens Asserbos egen Victor Svendsen præsterede den sjældne bedrift at lave to eagles i træk på vej mod en 70'er, -2.

Omspillet blev afviklet over tre huller, og der formåede begge spillere at trodse nerverne og levere flot golf. Svendsen satte en enkelt birdie, men sejren gik alligevel til gæsten Langkilde, som lavede to birdies. 

Turneringens bedste slag blev slået af Christian Lyngsøe på første runde, da han på hul 11 sendte bolden i koppen for en hole-in-one.

Link til resultaterne.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer