Hjemmebanespiller fører Jyske Bank Made in Denmark Qualifier efter førstedagen | Golf.dk
Fredag kan blive en fantastisk dag i Silkeborg Ry Golfklub, når hjemmebanefavoritterne, Oliver Hundebøll Jørgensen (tv.) og Morten Ørum Madsen slår ud i førerbolden ved Jyske Bank Made in Denmark Qualifier.

Foto: ECCO Tour

Hjemmebanespiller fører Jyske Bank Made in Denmark Qualifier efter førstedagen

08/05 - 2019 | Pressemeddelelse

Oliver Hundebøll Jørgensen har vist lovende takter i denne sæson, og onsdag kulminerede spillet i en superrunde i 64 slag, otte under par, på Ry-banen i Silkeborg Ry Golfklub. Dermed fører Hundebøll efter førstedagen, mens Nicolai Kristensen og hjemmebanefavoritten, Morten Ørum Madsen er lige i hælene på unge Hundebøll.

Oliver Hundebøll Jørgensen har til daglig hjemme i Silkeborg Ry Golfklub, og den hjemmebanefordel ser han ud til at udnytte i denne uges ECCO Tour afdeling, Jyske Bank Made in Denmark Qualifier. Kan Hundebøll fortsætte stilen de næste to dage, så ligger der en stor oplevelse og venter i Himmerland om blot to uger.

Men inden det kan blive en realitet, så skal den unge silkeborggenser holde nogle af feltets bedste og mest rutinerede spillere bag sig.

Formstærke Nicolai Kristensen i syv under par, er blot et slag efter Hundebøll efter første runde. “Knist” har vist højt niveau i år, og det ser ud til, at vinteren er blevet brugt fornuftigt for Royal Golf Club profilen, der inden denne uge indtager sjettepladsen på GolfBox Nordic Golf League.

– Jeg har arbejdet stenhårdt hele vinteren, så det er dejligt at se, at det bærer frugt nu. Jeg føler, at spillet er godt og stabilt, men jeg vil fortsætte med at klø på, så jeg kan fortsætte min udvikling, fortæller Nicolai Kristensen, der også roser anlægget i Ry.

– Det er en rigtig god golfbane. Den står typisk lidt i skyggen af banen i Silkeborg, men det synes jeg er synd. Det er en anden type bane end Silkeborg, men kvaliteten er i absolut topklasse, fortæller “Knist” fra træningsbanen i Ry, hvor der slås lidt bolde efter runden.

Inden denne uge, indtager Nicolai Kristensen desuden tredjepladsen på Made in Denmark ranglisten, så et godt resultat kan meget vel sende ham videre til Made in Denmark presented by FREJA om 14 dage i Himmerland.

Morten Ørum Madsen indtager fjerdepladsen efter førstedagen efter en stærk runde i 66 slag, seks under par. “MØM” opfyldte således første del af sit eget ønske om at holde sig inde i kampen om sejren, når finalen skal spilles på favoritbanen i Silkeborg fredag.

Morten Ørum Madsen er allerede inden denne uge sikker på en startplads ved Made in Denmark presented by FREJA, men da MØM indtager andenpladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking kan et godt resultat sende ham et stort skridt nærmere Challenge Touren i næste sæson. 

Og så kan finalerunden i Silkeborg fredag også blive ganske vel-besøgt, hvis en af klubbens store stjerner spiller med om sejren.

Rutinerede Thomas Nørret, der i 2018 kvalificerede sig til Made in Denmark via Made in Denmark Qualifier, ser ud til at være på samme mission i år. Lyngbygaard-direktøren gik dagens runde i 67 slag, fem under par, og det rækker til en ottendeplads side om side med blandt andre Mathias Gladbjerg og Christian Dahl.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer