Hjelm topper på Q-School | Golf.dk
Rasmus Hjelm er tæt på at have klaret den første hurdle på vejen mod europatouren.

Foto: Getty Images

Hjelm topper på Q-School

13/09 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Fra starten af First Stage er der 14 opslidende runder, før en plads på europatouren er i hus. Der er gerne kun et par stykker om året, der klarer den hele vejen gennem de tre led af Q-School, men det kan lade sig gøre. 

En af dem, der har fået en perfekt start på den monumentale opgave, er Rasmus Hjelm. Aalborgenseren lagde sig på førstepladsen tirsdag med en 66'er på The Roxburghe Hotel & Golf Course, og onsdag fortsatte han de fine takter. 

Fem birdies og en bogey blev det til på runden i 68 slag, og det fik hans samlede score til -10. Halvvejs gennem turneringen giver det den 32-årige et forspring på tre slag til den nærmeste forfølger. 

Han er eneste dansker til start i Skotland, og måske sidder der et par stykker i Tyskland med misundelse i kroppen. Den anden af ugens First Stage-turneringer er nemlig ikke forløbet helt efter planen. Golf & Country Club Fleesensee blev onsdag ramt af hagl, der stoppede spillet, og ved dagens afslutning var anden runde ikke gjort færdig.

13 danskere var til start, og Nicolai Kristensen er bedst placeret på en delt 15. plads i par, men han er kun noteret for første runde. Bedst af de rød-hvide efter 36 huller er Nicolai Tinning (76) på 34. pladsen i +2. Et slag efter følger Niklas Nørgaard Møller (75) på 47. pladsen, og som nummer 55 i +4 finder man Philip Juel-Berg (75) og Simon Gundorph (77).

Cirka en fjerdedel af de 107 deltagere i Tyskland går videre til Second Stage.

Stillingen i Tyskland
Stillingen i Skotland

User Comments:

  • Kom så Rasmus

    14/09 - 2017 | jess Krelskov

    Vi håber det går godt for dig. Det har du fortjent. Hilsen www.golftyskland.dk og www.golfsverige.dk

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer