Historiske turneringer falder i svinget | Golf.dk
Nye ændringer i spilleplanen betyder, at Bernd Wiesberger hverken kommer til at forsvare Made in Denmark eller Scottish Open som oprindeligt planlagt.

Foto: Getty Images

Historiske turneringer falder i svinget

17/04 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Torsdag offentliggjorde PGA Touren planer om at genstarte sæsonen midt i juni. Europatouren ser mere dystert på fremtiden, og det var ingen overraskelse, da meldingen fredag kom om, at kalenderen for juli nu også er ryddet på denne side af Atlanten.

administrerende direktør Keith Pelley har allerede advaret sine medlemmer om, at der venter hårde tider forude, og det bliver ikke nødvendigt at finde flybilletter til München, Paris eller Edinburgh i denne omgang. BMW International Open og Open de France er blevet aflyst for 2020, og Rolex Series-turneringen Scottish Open er blevet udsat.

Pelley må snart have vænnet sig til at komme med små variationer af den samme udtalelse, men vigtigheden af turneringerne, som falder i denne omgang, får det nok til at svie ekstra meget.

- Beslutningen om at aflyse BMW International Open, som har været en hjørnesten i europatourens kalender i tre årtier, og Open de France, en af vores mest historiske nationale opens, blev foretaget i samråd med vores partnere BMW og det franske golfforbund og med offentlig sundhed og velvære som den absolutte prioritet for os alle.

- Både Tyskland og Frankrig er blevet påvirket betragteligt af coronavirussen, og vores tanker er med alle berørte i begge lande, ligesom i alle andre dele af verden.

- I samråd med Aberdeen Standard Investments, VisitScotland og Rolex har vi også besluttet at udsætte Aberdeen Standard Investments Scottish Open, hvilket er en del af vores præstigiøse Rolex Series. Drøftelser omkring en mulig ny dato til denne begivenhed vil fortsætte, når vi kigger på en bred vifte af forskellige scenarier for vores spilleplan, når det er både sikkert og tilladt at genoptage spillet. Vi vil først offentliggøre detaljer omkring de planer, når vi har klarhed over den globale situation, udtaler Pelley.

Den seneste turneringsrunde på europatouren blev spillet 8. marts. Det ligger nu fast, at coronavirussen kommer til at berøve europatouren mere end fire en halv måned. Der vil tidligst igen blive spillet ved British Masters 30. juli – 2. august.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer