Historisk resultat for dansk damegolf | Golf.dk

Historisk resultat for dansk damegolf

17/09 - 2016 | Claus Rødgaard Thomsen

Puk Lyng Thomsen satte lørdag en tyk streg under, at hun er Danmarks bedste kvindelige amatørspiller.

Den nykårede danmarksmester i slagspil opnåede en imponerende andenplads ved damernes VM, som blev afviklet på Mayakoba El Camaleon Golf Club på Yucatán-halvøen i Mexico

På et tidspunkt så det ud til, at den 18-årige spiller fra Frederikshavn Golf Klub kunne hive guld hjem, men til sidste måtte hun se sig slået af Hye Jin Choi fra Sydkorea med to slag.

Puk Lyng Thomsen gik en imponerende 66’er i finalerunden. Den runde var den bedste i hele feltet.

Thomsen blev klart bedst dansker ved VM. Marie-Lund Hansen blev nummer 35, mens Malene Krølbøll Hansen sluttede som nummer 89.

I holdkonkurrencen klarede Danmark sig flot, omend den danske trio sluttede lige uden for medaljerækken på en fjerdeplads. Suveræne Sydkorea tog guldet, mens Schweiz og Irland tog de andre medaljer.

- Det har været en fantastisk uge, hvor en langsom start i første runde blev erstattet med fantastisk spil med 36 birdies og en eagle på de sidste tre runder for alle tre spillere. Puk viste sin klasse og gik forrest. At hun individuelt blev nummer to er en kæmpe præstation. Holdet har været i centrum og alle spillere og kaptajn har budt fantastisk ind. Jeg er virkelig stolt af indsatsen, siger damelandstræner Thomas Brønd Poulsen.

 - Tilbage i 2010 fik herreholdet en historisk sølv-medalje og Joachim B Hansen vandt den uofficielle titel som individuel verdensmester. Puks flotte individuelle placering og tangeringen af VM-dameresultatet fra 2014, hvor kernespillerne hed Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen - spillere, som allerede har vundet på Ladies European Tour, vidner om, at vi har flere danske spillere på vej mod verdenstoppen, tilføjer Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union

Allerede fra på onsdag går det løs igen i Mexico, når det er herrerne, der skal spille VM. Her er det John Axelsen, Peter Launer Bæk og Marcus Helligkilde, der skal repræsentere Danmark.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer