Historien er fyldt med danske topresultater i The Open | Golf.dk
Thorbjørn Olesen var kun 22 år, da han i weekenden ved The Open fandt sig i selskab med Tiger Woods i næstsidste bold.

Foto: Getty Images

Historien er fyldt med danske topresultater i The Open

17/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Når Thorbjørn Olesen går på banen til den 148. udgave af The Open Championship torsdag klokken 13.53 dansk tid, er der en rig dansk tradition at bygge videre på. Gennem tiderne har danske spillere leveret en lang række topresultater i verdens ældste golfturnering.

Der har været en lang række store danske resultater i The Open, siden Thomas Bjørn knækkede koden tilbage i 1998 og sikrede sig en delt niendeplads på Royal Birkdale. Bjørn gik ind til finalerunden på sjettepladsen, og efter en 71'er sluttede han seks slg fra vinderen Mark O'Meara.

Det skulle ikke blive sidste gang, Bjørn satte et tydeligt aftyk på den historiske turnering. Blot to år senere spillede den danske Bjørn en lille rolle, da den amerikanske Tiger blev den yngste spiller nogensinde til at fuldende et ”career grand slam”, endda i en rekordlav score 19 under par. Tiger Woods vandt med otte slag foran Bjørn og Ernie Els på andenpladsen.

I 2002 spillede Bjørn andenviolin i den danske jagt på en majorsejr. Sammen med Søren Hansen var han med fremme hele ugen, og efter 54 huller var Hansen alene på andenpladsen, to slag fra den senere vinder Ernie Els, mens Bjørn var tre slag fra toppen og delt på tredjepladsen. De to danskere sluttede p[ ottendepladsen, to slag fra vinderscoren, men i førerbolden havde Hansen et chip for omspil på Muirfields 18. hul. Det var nok det nærmeste, en dansker nogensinde var kommet på en majorsejr.

Indtil året efter.

Mens Bjørn for længst har forliget sig med begivenhederne på Royal St Georges, så gør det stadig ondt at skrive om her 16 år senere. Ved du ikke, hvad det drejer sig om, kan du tage et kig her. Den korte fortælling er, at Bjørn førte The Open med to slag og tre huller igen. Fejl på 16. hul betød, at majordebutanten Ben Curtis løb med sejren foran danskeren på en delt andenplads.

Med en formidabel slutspurt i 67 slag var Søren Hansen kun tre slag fra at nå med i omspillet på Turnberry i 2009, hvor Stewart Cink slog en 59-årig Tom Watson. For Hansen rakte scoren igen til en delt ottendeplads.

Otte år efter sine ulykker på Royal St Georges var Thomas Bjørn tilbage i Sandwich på den sydligste af Open-banerne, og selvom det ikke blev til sejr, fik Danmarks mest vindende golfspiller gennem tiderne taget en form for revanche. Bjørn førte efter første runde og holdt sig i top-5 hele vejen gennem turneringen. Darren Clarke vandt med en samlet score i -5, fire slag foran danskeren på fjerdepladsen.

Det var sidste gang, Bjørn viste tænder i The Open, men allerede året efter, i 2012 på Royal Lytham & St Annes, var en ny Bjørn - Thorbjørn Olesen - klar til at tage kampen op mod verdenseliten. I sin kun anden majorstart nogensinde fandt Olesen sig lørdag parret med Tiger Woods i næstsidste bold. Olesen gik et slag over par og tabte med et enkelt slag til sit idol. Efter en 74'er søndag sluttede det danske talent på en delt niendeplads med syv slag op til vinderen Ernie Els.

Det seneste danske top-10 resultat i den ældste af de fire majors leverede Søren Kjeldsen i 2016. På Royal Troon lagde nordjyden sig på fjerdepladsen efter første runde, og han holdt sig i top-10 helt til slut. Havde det ikke været for Henrik Stenson og Phil Mickelsons historisk gode spil, havde han endda haft chancer for at blande sig i kampen om sejren. Det blev til en delt niendeplads, kun fire slag fra J.B. Holmes på tredjepladsen, men hele 18 slg fra Skandinaviens første mandlige majorvinder.

Der er en hel bunke danske højdepunkter at kigge tilbage på, og måske flere at se frem imod denne uge. Olesen er ikke sluttet i top-10 siden dengang i 2012, men han fik en flot 12. plads med fra sidste års udgave på Carnoustie. Han er sluttet som nummer 15 og 10 i sine to seneste turneringer på europatouren, den seneste i linksturneringen Irish Open.

Den anden dansker i det 148. Open Championship er Lucas Bjerregaard, som deltager for første gang som professionel (i 2011 spillede han med som forsvarende individuel europamester). Ifølge verdensranglisten er frederikshavneren Danmarks bedste golfspiller, men han har misset cuttet i sine seneste fem turneringer. Form i golf er dog ligeså uforudsigeligt som en bolds hoppen på linksgræs, så det kan ikke udelukkes, at sidste års vinder af Alfred Dunhill Links Championship har noget stort i ærmet, når han slår ud til første runde klokken 15.48 dansk tid.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,582,215
 • Unique Visitor:192,630
 • Registered Users:170,465
 • Unregistered Users:31,659
 • Blocked Users:12,476
 • Published Nodes:16,609
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.236.231.61
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,808
  • This week:108,446
  • This month:457,075
  • This year:3,583,025

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk