Herrerne, damerne og pigerne er i kvartfinalerne | Golf.dk
Danmarks herrelandshold sluttede på fjerdepladsen ved EM i Sverige.

Foto: EGA

Herrerne, damerne og pigerne er i kvartfinalerne

10/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Senest et dansk landshold hentede guldmedaljer ved EM for hold, var det drengene, som triumferede i Spanien 2017. Det nye kuld formåede ikke at leve op til den bedrift i årets udgave af europamesterskabet.

På Golf de Chantilly nord for Paris var drengene nede nær bunden af stillingen efter første runde, og trods et flot comeback onsdag, var de ikke i nærheden af at nå top-8, der ville give adgang til Flight A og kvartfinalerne.

Sebastian Friedrichsen gjorde ellers sit med en fantomrunde i 65 slag, to slag bedre end nogen anden i feltet onsdag. Han sluttede samlet to under par på en delt tredjeplads.

Jonas Thygesen og Jamie Tofte Nielsen viste sig også flot frem med runder i 72 slag, +1, men samlet set beløb Danmarks fem bedste scores sig til +5. Det gav et hop i stillingen til en delt niendeplads i +37, men derfra var der et hul på 14 slag op til ottendepladsen.

Derfor må drengene nøjes med en plads i Flight B og kampen om sekundære placeringer. Det står anderledes til for de tre øvrige danske landshold, som er spredt omkring på det europæiske kontinent.

Pigerne fortsatte de gode takter fra åbningsrunden og sikrede sig en god seedning til kvartfinalerne med dagens kollektive indsats i +13. På Parador de El Saler på den spanske østkyst gav det et spring frem til tredjepladsen, hvilket betyder, de kommer til at møde Tjekkiet, som sluttede ni slag efter de rød-hvide.

Anne Normann og Amalie Leth-Nissen løftede den tungeste del af læsset med runder under par. Norman gik dagens næstlaveste score, en 68'er, som bragte hende frem på en individuel tredjeplads i -3. Den yngste af søstrene Leth-Nissen spillede sig frem til sjettepladsen i +2 med en runde i 70 slag.

Natacha Høst Husted (77), Alberte Thuesen (78) og Olivia Grønborg (80) bidrog også til holdscoren, som blev +28 for de to runder, kun otte slag efter italienerne på førstepladsen.

Både Danmarks herrer og damer vandt bronze for et år siden, og de får igen chance for at spille med blandt de sidste otte nationer i kampen om medaljerne. 

På Sardinien sluttede damerne på sjettepladsen, selvom ingen af de seks talenter var blandt 25 spillere under par efter 36 huller. Puk Lyng Thomsen, vinderen af DILAC for mindre end en uge siden, brugte 73 slag i den brutale varme på Is Molas Resort og sluttede på 26. pladsen i par.

Det blev også Sofie Kibsgaards total, selvom hun skulle bruge 76 slag onsdag. Cecilie Finne-Ipsen (73) sluttede et slag længere tilbage, og med 74'ere fik Karen Fredgaard og Marie Lund-Hansen også deres scores talt med i det samlede regnskab.

Mens ingen af danskerne var i nærheden af den individuelle vinderscore i -9, så giver et højt bundniveau grund til at tro på, det kan blive til sejr i torsdagens kvartfinale mod Tyskland. I løbet af de første to dage er den værste score, en af de danske kvinder har afleveret, en 76'er, fire over par.

I Sverige var det på yderste mandat, at herrerne kvalificerede sig til Flight A, og det betyder, de kommer i kamp mod et hold velspillende irere torsdag.

Efter åbningsrunden i +6 kunne holdkaptajn Torben Nyehuus berette om uskarphed på greens og i det korte spil. Onsdag løb holdscoren op i +8, og det gav et fald på en enkelt placering til ottendepladsen, to slag foran Frankrig på niendepladsen.

Ligesom blandt damerne er det et højt, kollektivt bundniveau, ikke eminente enkeltmandspræstationer, som har ført til en kvartfinalebillet på Ljunghusen Golfklubb. Kun et af de 12 danske scorekort har været over 75 slag.

Ligesom på første runde fulgtes Rasmus Neergaard-Petersen og Andreas Hillersborg ad. De brugte 73 slag onsdag og sluttede delt på 27. pladsen i +1.

Alexander Frances var rundt i samme score for en total i +2, to slag foran John Axelsen (74). Hamish Brown og August Thor Høst brugte begge 75 slag.

Danmark sluttede som sagt to slag foran Frankrig, men det var kun takket være en formidabel slutspurt. Mens Frankrig kollektivt var fem slag over par på banens to sidste huller, producerede de seks danskere sammenlagt otte birdies og en eagle på de samme to huller og spillede dem 10 under par.

Stillingen hos pigerne
Stillingen hos drengene
Stillingen hos damerne
Stillingen hos herrerne

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer