Herrelandsholdet blev slået på stregen | Golf.dk
Danmarks herrelandshold sluttede på fjerdepladsen ved EM i Sverige.

Foto: EGA

Herrelandsholdet blev slået på stregen

13/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det var op ad bakke for det danske herrelandshold, som lørdag skulle forsøge at genvinde bronzemedaljerne ved EM i Sverige. Efter nederlag i semifinalen var Skotland den direkte modstander i kampen om tredjepladsen, og Danmark kom bagud 2-0 i formiddagens foursomes.

Derfor havde Thomas Kiel Larssons tropper brug for at vinde fire singles, og det var lige før, det vanskelige projekt lykkedes.

Rasmus Neergaard-Petersen, der var med til at vinde drengenes EM for to år siden, sejrede 4&3 i første single på Ljunghusen Golfklubb. I den anden ende af den danske opstilling vandt Alexander Frances også en sikker sejr på 3&2, mens August Thor Høst tromlede sin modstander over 5&4.

Det var i anden og tredje single, at bronzen skulle afgøres. John Axelsen kæmpede forgæves for at lukke et stort hul, og han tabte sin match på 18.

Andreas Hillersborg Sørensen kom op imod verdens nummer 10, og danskeren holdt sin talentfulde modstander i skak langt ud på runden. Hillersborg og Euan Walker var helt lige med få huller igen, men det var skotten, som i sidste ende vandt på 18. hul og forviste Danmark til fjerdepladsen med slutstillingen 4-3.

På Sardinien tabte de danske damer for tredje dag i træk. Irland var modstanderen i kampen om syvendepladsen på Is Molas Resort, og de lagde ud med at slå Cecilie Finne-Ipsen og Marie Lund-Hansen med et hul i foursome. 

Sofie Kibsgaard vandt sin single uden kamp, og Cecilie Brøgger Nielsen hentede også en smal sejr, men Puk Lyng Thomsen og Karen Fredgaard led begge nederlag, så det samlede opgør sluttede 3-2 til Irland.

Det gik stik modsat for drengelandsholdet i Frankrig. Efter at være gået glip af en plads i Flight A var Martin Kolds udvalgte suveræne, da det gjalt hulspillet. De vandt sikkert mod Finland, mod Holland og lørdag mod Portugal for at sikre sig niendepladsen.

Jamie Tofte Nielsen og Jonas Thygesen vandt en smal sejr i foursome, og i første single sikrede Mikkel Schmitt også Danmark et point med en sejr på 18. hul. Sebastian Friedrichsen var overlegen i sin single, og med Rasmus Bofills delte match sluttede det 3,5-1,5 til Danmark.

Pigelandsholdet er stadig i kamp om guldet i Spanien. Efter afgørelsen kan du læse mere om det på forsiden.

Resultatet hos herrerne
Resultatet hos damerne
Resultatet hos drengene 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer