Her er kandidaterne til sejren i US Open | Golf.dk
Rory McIlroy er blandt spillerne med en chance for at vinde US Open.

Foto: Getty Images

Her er kandidaterne til sejren i US Open

20/09 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

21 spillere var under par efter første runde af US Open på Winged Foot. Kun tre mand er stadig i røde tal, og selvom Matthew Wolff er -5, kan det sagtens ende med en vinderscore omkring par, hvis det blæser søndag. Skulle det blive tilfældet, vil spillerne på en delt ottendepads i +2 have en realistisk chance for at levere en suveræn afslutning og løbe med titlen. Lad os kigge på de 10 bedste efter tre runder.

1. Matthew Wolff, -5
Wolff er nummer 36 på verdensranglisten og har været professionel i mindre end halvandet år. Han har vundet en enkelt gang på PGA Touren og før det en lang række store college-turneringer, blandt andet det det individuelle NCAA mesterskab. Den 21-årige har kun ramt 12 fairways i løbet af tre runder, men sammen med nummer to i stillingen har Wolff bevist, at det ikke betyder det store, hvis man bare slår bolden langt nok fra tee. Det er kun anden gang, Wolff deltager i en major.

2. Bryson DeChambeau, -3 
Det kræver en enorm arrogance at kigge på spillets lange historie og nå frem til den konklusion, at der er en smartere måde at gøre tingene på, både når det kommer udstyret og måden at spille spillet på. Snart har han måske en majorsejr til at bakke sine ideer op. 27-årige DeChambeau har vundet seks gange på PGA Touren samt europatourens Dubai Desert Classic, men indtil fjerdepladsen i PGA Championship i august var hans bedste resultat i en major en beskeden 15. plads. Der blev tvivlet på, om han havde redskaberne til at konkurrere på højeste niveau, når underlaget bliver hårdt og hurtigt. Den tvivl er han ved at gøre til skamme.

3. Louis Oosthuizen, -1
Siden Oosthuizen vandt The Open i 2010 er han blevet nummer to i alle fire majors. Han har været i omspil om både The Masters og The Open. Den 37-årige sydafrikaners rolige temperament og omhyggelige spillestil passer særdeles godt til de store mesterskaber, og det ville næsten være kriminelt, hvis han skulle slutte karrieren med kun én major. Med fire slag til toppen er der ikke noget pres på Oosthuizen denne søndag, og det er måske, hvad han har brug for for at krydse mållinjen først.   

T4. Hideki Matsuyama, par
28-årige Matsuyama har ikke vundet på PGA Touren i tre år. Det er oftest putteren, som holder japaneren tilbage, for i det lange spil er få bedre. Han har hentet top-6 placeringer i hver af de fire majors, heriblandt en andenplads i US Open 2017. Verdens nummer 18 har spillet sig på fjerdepladsen til trods for, at han over de første tre runder har tabt slag til feltet i Strokes Gained Putting. Skulle der falde et par stykker i hul søndag, kan Matsuyama meget muligt sikre sig karrierens største sejr og sin sjette titel på PGA Touren.

T4. Xander Schauffele, par
Når man er jævnaldrende med Justin Thomas og Jordan Spieth, bliver man hurtigt overset, men 26-årige Schauffele er i gang med at skabe sig en stor karriere. Efter “sejren” i Tour Championship (han brugte færrest slag men vandt ikke titlen på grund af de nye handicapsysten) rykkede han frem til nummer syv på verdensranglisten. Schauffele har fire officielle sejre på PGA Touren, heriblandt et World Golf Championship. I 12 majordeltagelser er Schauffele sluttet i top-10 seks gange. To af dem var andenpladser, og sidste år blev han nummer tre i US Open. Uden tvivl en mand, som hører til på den store scene.

T4. Harris English, par
For et års tid siden var English uden for top-300 i verden og mistede sin fulde kategori på PGA Touren. Men nu har den 31-årige amerikaner fået vendt skuden og er klatret helt frem i verdens top-50. En andenplads i The Northern Trust for en måned siden hjalp godt til. English har ikke vundet siden 2013, og ikke mange tror på, den lange sejrstørke slutter i aften. Der er en chance for at snige sig ind under radaren.

7. Rory McIlroy, +1
Der er syv majorsejre i den nuværende top-10 på Winged Foot. 31-årige McIlroy har vundet fire af dem. Der er dog gået seks år, siden han vandt PGA Championship, og årene siden har været fyldt med enten dårlige åbningsrunder eller middelmådige finaler, når chancerne har budt sig. På Winged Foot var det for en gangs skyld anden runde, der voldte problemer, og hvis de dårlige 18 huller nu er ude af systemet, har verdens nummer fire chancen for at vinde sin første turnering i 11 måneder og komme op på siden af Seve Ballesteros og Phil Mickelson med fem majors.

T8. Zach Johnson, +2
Den dobbelte majorvinder har vundet 12 gange på PGA Touren, men ikke siden sejren i The Open 2015. Det har måske noget at gøre med, at Johnson er blevet 44 år. Han er nede som nummer 178 på verdensranglisten; han ligger nummer næstsidst i Driving Distance blandt finalisterne og har kun ramt en enkelt fairway flere end Bryson DeChambeau. Grunden til, Johnson er med fremme, er putteren. Han fører Strokes Gained Putting klart. 9,36 slag er han bedre end feltet i den kategori.

T8. Viktor Hovland, +2
Det er gået stærk for Hovland med at etablere sig i verdenseliten. I US Open sidste år blev den 23-årige nordmand bedste amatør. 15 måneder senere er han vinder på PGA Touren og fremme som nummer 31 på de professionelles verdensrangliste. Indspil er ikke Hovlands favoritdisciplin, men resten af spillet peger mod mange chancer for at vinde majors i løbet af karrieren. Måske kan den første blive sikret allerede i aften.

T8. Rafa Cabrera Bello, +2
Den 36-årige spanier er en eminent golfspiller med et glimrende golfsving. På europatouren er han ni gange sluttet på andenpladsen og otte gange på tredjepladsen - inklusiv resultater i WGC og majors. På PGA Touren har han tre top-5 placeringer yderligere. Det er kun blevet til tre sejre i en karriere, der strækker sig over 14 år på højeste niveau. Derfro virker et topresultat sandsynligt på Winged Foot, men ikke en sejr.

På 11. pladsen i +3 finder man Webb Simpson, Patrick Reed, Thomas Pieters, Joaquin Niemann, Alex Norén og Lucas Glover. Kommer de førende tilbage mod feltet, har de seks også chancer for at triumfere.

Førerbolden går på banen 19.30. Se stillingen her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,205,420
 • Unique Visitor:179,256
 • Registered Users:167,168
 • Unregistered Users:31,323
 • Blocked Users:12,459
 • Published Nodes:16,345
 • Unpublished Nodes:317
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.88.35
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:10,451
  • This week:105,804
  • This month:412,643
  • This year:3,206,083

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk