Her er danskernes foretrukne golfdestinationer | Golf.dk
Malaga topper hitlisten over danskernes foretrukne golfdestinationer hos SAS. Blandt andet på grund af baner som Finca Cortesin, som også har været benyttet på europatouren.

Foto: Getty Images

Her er danskernes foretrukne golfdestinationer

03/10 - 2019 | Henrik Søe

For mange danskere er golfrejsen en fast del af ferieplanlægningen, og ikke mindst efteråret er et populært tidspunkt, når der rejses mod fremmede fairways og højere temperaturer.

SAS har kigget på, hvor mange golfbags, der bliver tjekket ind på de forskellige destinationer og lavet en hitliste over de mest eftertragtede golf-rejsemål. Og den store vinder er den iberiske halvø, som sætter sig på de tre første pladser.

Det skandinaviske flyselskab kommer også med fem tips til golfrejsen - og dem kan du læse i bunden denne artikel.

1. Malaga, Spanien
Den spanske solkyst er en eviggrøn klassiker - både for “almindelige” turister og golfspillere. Der findes et væld af baner i umiddelbar nærhed af Malaga, som ikke overraskende tager prisen som danskernes foretrukne golfdestination. Her er baner for enhver smag - og på toppen af kransekagen finder man højtestimerede anlæg som Valderrama, Finca Cortesin, Sotogrande og Las Brisas. 

2. Faro, Portugal
Portugals sydkyst er ligeledes et slaraffenland for golfspillere med hang til sol og velkomponerede golfbaner. På Algarve ligger banerne som perler på en snor - og flere af dem rangerer højt på de toplister, der laves over de bedste baner i Europa. Monte Rei og Troia er således begge i top 10 på Golf Worlds seneste top 100-liste over baner på det europæiske kontinent. Portugal har desuden vundet World Golf Award- prisen som verdens bedste golfdestination de seneste fem år i træk.

3. Alicante, Spanien
På tredjepladsen på SAS’ hitliste kommer Alicante-området på den spanske østkyst, hvor der også findes en lang række muligheder for at kombinere sol, strand og golf. Blandt de bedste baner i området er Las Colinas og La Finca.

4. Edinburgh, Skotland.
Ikke alle golfrejser behøver dog gå til de mere solsikre sydlige destinationer. Danskerne elsker også traditioner og historiske golfoplevelser, som i stor stil findes i Skotland. Den korte flyvetur og nemme adgang til utallige fremragende linksbaner sender Edinburgh ind blandt favoritterne hos de danske golfspillere.

5. Palma, Spanien
Mallorca har altid været et af danskernes favoritrejsemål, når det kommer til ferie, og det samme gør sig gældende for rejsende danske golfspillere. Udover sol og strand byder den spanske middelhavs-ø på mange fine golfanlæg - hvoraf nogle af de bedste er Son Gual i nærheden af Palma og Alcanada på nordkysten.

6. Dublin
Irland har også godt fat i de danske golfspillere. Kombinationen af den irske kultur og golfbaner i verdensklasse sender hvert år mange danskere mod den grønne ø med et golfsæt under armen. Lige udenfor Dublin ligger fornemme anlæg som Portmarnock og The Island, og der er heller ikke langt til Nordirland, hvor man med Royal County Down og Royal Portrush har nogle af verdens absolut bedste baner.

Boblere
Uden for top 6 finder man to populære europæiske hovedstader i form af London og Rom. 

London
En magnet for danske turister, som vil opleve den britiske hovedstads mange muligheder, men man skal ikke køre langt fra Heathrow for at finde golfbaner i absolut topklasse. Lige vest for London finder man en lang række højtestimerede baner som fx Wentworth og Sunningdale, som hører til blandt toppen af poppen på de britiske øer.

Rom
Italien har aldrig haft ry som den helt store golfdestination, men flere og flere er ved at få øjnene op for de golf-muligheder, der findes i områderne omkring den italienske hovedstad. Udover den rige historie og de store kulinariske oplevelser byder Rom også på flere gode golfoplevelser, og bare 25 minutters kørsel fra det pulserende centrum finder man eksempelvis Club Golf Parco de’Medici.

Kilde: Antallet af SAS-rejsende, der har tjekket golfbag ind på SAS-afgange fra København. Golf.dk har spurgt SAS om antallet af danske golfrejsende for de enkelte destinationer, men det skandinaviske flyselskab ønsker af princip ikke at offentliggøre tallene. 
 

Fem tips til golf-ferien fra SAS

Gennemblødt golftøj i spisesalen er ok, men jeans kan få dig smidt på porten, uanset hvor eksklusive de er. SAS Crew deler her deres fem bedste tips til en vellykket golfrunde på ferien. 

1. Hav styr på påklædningsreglerne 
Hvis du har shorts på på golfbanen i f.eks. Spanien, er det vigtigt, at trøjen er stoppet ned i bukserne. De er endnu strengere i Storbritannien. Hvis du viser dig i shorts på golfbanen der, er det vigtigt, at de er knælange og matcher dine strømper. Også i klubhuset er påklædningsreglerne vigtige, og jeans bliver sjældent accepteret. 

2. Golfbil eller ej? 
​Det er langt fra en selvfølge at tage en golfbil med på en runde i Europa. Der kan kræves lægeattest, og du skal måske overlade rattet til en caddie, som kører. I USA kan det være lige modsat, og du skal leje en bil. I Asien er det ofte caddie og golfbil, der gælder. Og glem ikke at give din caddie drikkepenge! 

3. Spillerunde ved lodtrækning 
Old Course i St Andrews har plads på de fleste golfspilleres bucketlist. Langtidsplanlægning er et must, men også med kort varsel er der to muligheder. Den ene er den daglige lodtrækning ”Ballot”, som fører til spil to dage senere. Den anden er at dukke op ved første tee om morgenen for muligvis at få en ledig plads på en runde. Åbent fra kl. 06.30. Men regn med, at der også er kø her. Nogle gange kommer golfentusiaster midt om natten og sover uden for døren. 

4. Tjek op på handicapgrænsen 
Det er ikke helt usædvanligt, at baner i udlandet har strengere handicapgrænser, end vi er vant til herhjemme. Grænserne kan også være forskellige for mænd og kvinder. For mænd er en almindelig grænse 28, mens der på samme bane kan være en grænse på 36 for kvinder. Tjek op på, hvad der gælder på netop dit rejsemål. 

5. Egen golfbag eller leje 
Det bliver mere og mere almindeligt at leje køller på stedet, men de fleste har det stadig bedst med deres eget golfsæt. Gebyret for at tjekke sin golfbag ind varierer, alt efter om den regnes som specialbagage eller almindelig bagage, eller der kan komme et gebyr oveni. Glem ikke at tjekke, om du skal registrere din bag ved booking. 

User Comments:

 • golfbaner

  04/10 - 2019 | Peter Metz

  For ikke at glemme Norwegian

 • golfbaner

  03/10 - 2019 | Karine Bech (D)

  ovenstående er jo baseret på SAS fly og ikke alle de andre. F.eks er Tyrkiet også populært og det er jo oftest Turkish airline der flyver der!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:100,791
 • Unique Visitor:22,778
 • Registered Users:153,732
 • Unregistered Users:30,869
 • Blocked Users:12,334
 • Published Nodes:14,395
 • Unpublished Nodes:247
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:18.204.55.168
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:6,336
  • This week:100,822
  • This month:100,822
  • This year:100,822

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk