Henriette Nielsen og Frederik Birkelund vinder DM i hulspil | Golf.dk
bronze-, sølv- og guldmedalje vinderne hos damerne og herrerne.

Henriette Nielsen og Frederik Birkelund vinder DM i hulspil

24/06 - 2018 | Jakob Schmidt

Henriette Nielsen vandt sin finale over Camilla Tange Lund Nielsen på imponerende vis med 3&2. Også Frederik Birkelund kunne kalde sig danmarksmester i hulspil, efter en birdie på banens sidste hul. Hamish Brown gav Frederik Birkelund kamp til stregen, men matchen endte 2&0.

Det var med skiftende vejrforhold at dette års DM i hulspil blev afgjort. En stiv kuling bød spillerne velkomne i fredags og først på finaledagen, søndag, lagde vinden sig på Kellers Park Golf Club syd for Vejle.

Hos herrerne var det Hamish Brown fra Aalborg Golfklub og Frederik Birkelund fra Næstved Golfklub der tørnede sammen i finalen. Begge kom med en storsejr i bagagen fra formiddagens semifinaler, og det var dermed to selvtillidsfyldte spillere der stillede til start.

Det var Hamish der var hurtigst ude af startboksen og han formåede at bringe sig selv tre up efter de fire første huller. Frederik kæmpede sig tilbage og på 10., et par 4 hul på 270 meter, drivede han greenen for efterfølgende at lave en sikker birdie, så matchen igen var all square. Herfra var det meget frem og tilbage, og matchen skulle dermed afgøres på hul 18.

Frederik var en up og skulle dermed dele hullet for at tage sejren, men sendte sit drive i roughen i højre. Heldigvis kunne han takke greenkeeperne for den tynde rough, hvilket gjorde at han kunne slå sit andet slag op bag green på par 5 hullet. Hamish formåede også at ende på greenen i to, men da han ikke holede sit eagle putt, var det Frederik der kunne ånde lettet op og kalde sig danmarksmester i hulspil 2018.

Hos damerne avancerede Henriette Nielsen fra Sorø Golfklub til finalen efter en overbevisende sejr over Louise Høgh på 6&5. Hun har tidligere udtalt, at tankerne om at blive professionel er 50/50, så en DM-titel ville gøre godt i det regnskab. Den anden finalist var Camilla Tange Lund Nielsen fra Aalborg Golfklub, som vandt over den forsvarende danmarksmester fra Sæby Golfklub Mette Janum Linkhusen på 18. hul i semifinalen.  

I kvindernes finalerunde var det Henriette der startede bedst. Og på hul 8, et 130 meter langt par 3 hul, formåede hun også at lave en sikker birdie for at bringe sig selv fire up. Camilla mistede ikke modet og et par gode huller bragte hende kun 2 ned efter 11. hul.

Det blev aldrig tættere end det, og da Henriettes fejlfrie spil gjorde at de delte 14. hul med en birdie og 15. hul med en par, var Camilla dermed dormie med tre huller igen. Efter to gode par på 16. hul var det slut og Henriette kunne kalde sig danmarksmester i hulspil 2018. En bedrift hun også formåede i 2013.

 

DM i hulspil 2018 - Herrer

1. plads - Frederik Birkelund

2. plads - Hamish Brown

3. plads - Jacob Skov Olesen

 

DM i hulspil 2018 - Damer

1. plads - Henriette Nielsen

2. plads - Camilla Tange Lund Nielsen

3. plads - Louise Høgh

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer