Helligkilde og Haastrup på weekendophold i Bretagne | Golf.dk

Helligkilde og Haastrup på weekendophold i Bretagne

06/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Josh Geary fra New Zealand har lagt sig på førstepladsen på Golf Bluegreen de Pléneuf Val André, hvor Open de Bretagne denne uge spilles. Den 34-årige nummer 382 i verden nåede til -5 med en 67'er fredag på par 70 banen, og det giver et spinkelt forspring i jagten på karrierens første sejr på challenge- eller europatouren. 

Lige i hælene følger svenske Niclas Johansson i -4, og hele otte spillere har del i tredjepladsen i -3.

Ingen af danskerne er med fremme i det franske, men to fik forlænget opholdet med et par dage. 

Marcus Helligkilde var på fjerdepladsen efter de første 18 huller, og fredag lavede han både en birdie og en eagle. Alligevel løb scoren op i 73 slag, og det gav et fald helt ned til 35. pladsen. 

Spillerne er tæt stuvet sammen, og fra scoren i +1 har Helligkilde kun to slag frem til top-15. I 2019 er hans bedste resultater på challengetouren to 17. pladser.

Mark Haastrup var i topform fra sæsonstarten og med helt fremme på Road to Mallorca, men langsomt er han drysset længere og længere ned ad pengelisten til en 41. plads denne uge. Kun top-45 kommer med til sæsonfinalen, så Haastrup skal have vendt rundt på tingene, hvis han skal inviteres med til den spanske ferieø til november.

Der er muligheder i weekenden, for selvom en 47. plads i +2 ikke lyder af meget, er der kun syv slag til toppen af stilllingen. Der skal dog noget bedre til end dagens score i par, hvis Haastrup skal op at blande sig i den sjove ende af tabellen.

Cuttet faldt i +3. Det missede Jeppe Huldahl med to slag. Med en total i +9 var Martin Leth Simonsen ikke i nærheden af at avancere, ej heller Rasmus Højgaard i +13 og Peter Launer Bæk i +14.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer